Dunaújváros

2022.09.22. 17:30

Éles vita alakult ki a rendkívüli közgyűlésen is

Egy hét telt el a közgyűlés rendes ülése óta, Pintér Tamás polgármester máris rendkívüli ülésre hívta össze a képviselő-testület tagjait a gazdasági bizottság indítványozására a soron következő rendes üléséig nem halasztható, a közgyűlés döntését igénylő ügyek megtárgyalására.

Brousil Csaba

Fotós: LI

Az első napirendi pont Javaslat felterjesztés Magyarország Kormányához történő megküldésére az ISD Dunaferr Zrt. (Dunai Vasmű) megsegítése érdekében címmel került a képviselők elé. Ismét vita alakult ki a teremben, hasonlóan az előző közgyűlés első napirendi pontjához. Lőrinczi Konrád fideszes képviselő volt az első hozzászóló, akinek mondandóját Pintér Tamás személyeskedésig menő válasszal illette. Többen is hozzászóltak a témához, végül szavazásra bocsájtották a javaslatot, melyet egyhangúan támogattak a képviselők. Ennek értelmében a közgyűlés felkéri a kormányt, hogy szükség esetén biztosítsa az ISD Dunaferr Zrt. munkavállalóinak teljes munkabérét 2022. december 31-éig, adjon kormánygaranciát a vasmű termeléshez elengedhetetlen szállítói tartozásaira és nyújtson támogatást a vállalt részére a többszörösére növekedett az energiaárak megfizetésére és egyben felkéri a polgármestert, hogy a határozatot Magyarország Kormánya részére küldje meg. 
A közgyűlés módosította az önkormányzat 2022-es közbeszerzési tervét, valamint név szerinti szavazással döntött a közétkeztetés biztosítása tárgyú közbeszerzési eljárás, illetve a Dunaújváros villamosenergia ellátása tárgyú közbeszerzési eljárás lefolytatásáról.
A testület döntött a temetői szolgáltatóház használatával járó költségek megosztásáról szóló korábbi rendelet módosításáról. Ennek értelmében az önkormányzat a közüzemi szolgáltatókkal szerződést köt, fogyasztóként bejelentkezik és a közös használat miatt jelentkező és használatba vett épületrészre vonatkozó közüzemi díjakat az épület földszintje területének használata arányában továbbszámlázza a tulajdonosoknak és a bérlő Borostyán-Tóth Kft.-nek.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában