Dunaújváros

2022.09.22. 11:00

Általános és középiskolásoknak nyújt iskolakezdési támogatást az önkormányzat

Az idei tanévben is igényelhető a dunaújvárosi önkormányzat által nyújtott iskolakezdési támogatás – jelentette be sajtótájékoztatón Pintér Tamás polgármester. Az idei évben erre a célra összesen 4 millió forintot különítettek el. A jogosult szülők szeptember 30-ig igényelhetik a juttatásokat - tájékoztat a település honlapja.

duol.hu

Fotó: Shutterstock

A polgármester elmondta: az igényelhető gyermekenkénti  6 és 15 ezer forintos támogatásra való jogosultságnak több feltétele is van. Ilyen feltétel például az 1 főre jutó havi jövedelem összege vagy a bejelentett dunaújvárosi lakcím.

­ – Önkormányzatunk idén 4 millió forintot különített el az iskolakezdési támogatás fedezésére. A korábbi évekhez hasonlóan az általános iskola első, és a középiskola 9. osztályos tanulóinak számára 15 ezer forinttal, az általános iskolásoknak 6 ezer forinttal segítünk.

Fontos tudni, hogy ez nem egy automatikusan járó pénzösszeg, azok a szülők kaphatják meg, akik a juttatásra vonatkozó feltételeknek megfelelnek, és a támogatás iránti kérelmüket 2022. szeptember 30-ig benyújtják a hivatalba.

Kifejtette: azok a gyermekek jogosultak a támogatásra, akiknek a családjában az egy főre jutó jövedelem összege nem haladja meg a 85.500 forintot, gyermekét egyedül nevelő személy esetében pedig a 99.750 forintot. Mindemellett feltétel még a bejelentett dunaújvárosi lakó – vagy tartózkodási hely is.

– 2021-ben mintegy 200 gyermek részére nyújtottunk támogatást. Nagyjából ez 2 millió forintot jelentett, de idén a már említett 4 millió forintot különítettük el, mert látjuk azt, hogy sajnos mekkora gazdasági problémák elé néz Magyarország, és így városunk lakossága is.

Ezért igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy minél több embernek próbálunk segíteni, mert tudjuk, hogy szükség lesz rá. Így innen is buzdítom az érintett szülőket, bátran vegyék igénybe gyermekük részére a támogatást!

Az iskolakezdési támogatás igénybevétele iránti kérelemhez mellékelni kell a jövedelemigazolásokon túl az adott intézmény iskolalátogatási igazolását is.

A kérelmet 2022. szeptember 30-ig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályán ügyfélfogadási időben. 

A szociális osztály ügyfélfogadási ideje:  

Hétfő               8-12, 13-16 óráig
Szerda            8-12, 13-18 óráig
Péntek            8-12 óráig

Dokumentum: Kérelem iskolakezdési támogatásra

Forrás: dunaujvaros.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában