Mezőföldvíz sajtóközleménye

2022.08.01. 11:11

Új víziközmű-szolgáltató kezdte meg tevékenységét Dunaújvárosban

Május 1-jétől a Mezőföldvíz Kft. végzi a teljes víziközmű-szolgáltatási és -üzemeltetési szolgáltatást a megyei jogú városban. A területen nagy tapasztalattal bíró társaság ezzel eleget tett a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal határozatainak, és közérdekű üzemeltetőként folytatólagosan átvette Dunaújvárosban a szennyvízelvezetést és -tisztítást, valamint a közműves ivóvízellátást. Ezzel együtt fontos változás lépett életbe a víziközmű-díjak fizetésében.

duol.hu

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A Mezőföldvíz Kft. kiemelt figyelemmel, valamint fokozott humán- és anyagi erőforrás hozzárendelésével készült a szolgáltatások átvételére. 

Mint ismert, Dunaújváros Megyei Jogú Város, mint közműtulajdonos, a DVCSH Kft. víziközmű-szolgáltatóval kötött szerződését 2021. december 31-ei hatállyal felmondta. Mindezzel párhuzamosan a MEKH közérdekű üzemeltetőként határozattal jelölte ki a Mezőföldvíz Kft.-t, hogy 2022. május 1-jétől Dunaújvárosban a szennyvízelvezetést és -tisztítást, valamint a közműves ivóvízellátást közérdekű üzemeltetőként ellássa. 

A társaság megkezdte működését a városban, miután átvette a szolgáltatás végzéséhez és az üzemeltetéshez szükséges infrastruktúrát. A Mezőföldvíz Kft. valamennyi, a szolgáltatás működtetésében résztvevő munkavállalót jogfolytonosan átvett a DVCSH Kft.-től, akik immár a társaság munkatársaiként végzik munkájukat.

A szolgáltatóváltás az ügyfelekre nézve elsősorban azzal jár, hogy a számlákat a Mezőföldvíz Kft. állítja majd ki és küldi a fogyasztóknak a szerződés szerinti címre, vagyis a társaság lett a fogyasztók szerződéses partnere. A legfontosabb változás, amire felhívták a figyelmet, hogy a víz- és csatornadíjat mostantól a társaság TAKARÉKBANK 50438596-10002670-00000000 számú bankszámlájára utalással fizethetik azok a fogyasztók, akik eddig is átutalással fizették számlájukat. Az ügyfeleknek tehát érdemes a bankjuknál módosítani az előre beállított utalás adatait. 

A Mezőföldvíz Kft. hangsúlyozza, hogy felkészült a szolgáltatóváltás átmeneti időszakára is. Az ügyfeleket folyamatosan tájékoztatják a jövőben a leolvasás, a diktálás módjáról, illetve a változásokkal kapcsolatos információkról.

Mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy az ügyfélszolgálat az alábbi rendben és elérhetőségekkel működik: 

Cím: 2400 Dunaújváros, Építők útja 7. 

Nyitvatartási idő: 

Hétfő, Csütörtök                   7.30 – 15.00 óráig

Kedd, Péntek                       7.30 – 13.30 óráig

Szerda                                   7.30 – 19.30 óráig

Telefon: (+36) 25 510 141, (+36) 25 510 149

Az ügyfelek információkat találnak a társaság honlapján, a https://www.mezofoldviz.hu címen. 

A társaság stratégiája, hogy a jövőben a modernizációt elősegítő további költséghatékony megoldásokkal növelje a szolgáltatás színvonalát, ezzel is elősegítve a rezsicsökkentett árszínvonal fenntartását. 

A társaság több mint tíz éves múltja során folyamatosan fejlődött, és a felelős gazdálkodásból fakadó pénzügyi stabilitás megtartása mellett mára csaknem 300 ezres fogyasztói értékkel rendelkezik. A Mezőföldvíz Kft. három megyében, Dunaújvárossal együtt immár összesen 48 településen látja el az víz- és csatornaszolgáltatást a vállalatot tulajdonló önkormányzatok megelégedésére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában