Útkeresés Segítő Szolgálat

2022.08.12. 13:00

Továbbra is várják a tanszereket

Szabó Szabolcs

Fotó: Shutterstock

A korábbi évek hagyományát követve az idei nyári szünetre is tanszergyűjtő akciót hirdetett az Útkeresés Segítő Szolgálat. A tanszerek mellett szívesen fogadnak még logikai és társas­játékokat is. A kezdeményezés célja, hogy az intézménnyel kapcsolatban álló, nehéz helyzetben lévő családok számára enyhítsék a tanévkezdés anyagi terheit. A szakemberek e hónapban is várják a lakosság felajánlásait. 
Amire leginkább szükség lenne: hatalmas támogatást jelentenek a rászoruló családoknak a használt, de még jó állapotban lévő iskolatáskák, iskolaszerek – füzetek, borítók, ceruzák, tollak, színesek, körző és vonalzó stb. –, valamint tornaruhák és -cipők, játékok és mesekönyvek. 
Mindezek mellett a családok szívesen fogadnak még logikai, fejlesztő- és társasjátékokat is. A tanévkezdés előtti rendszerezés, pakolás során bizonyára számos háztartásban előkerülhetnek olyan használható tanszerek, a tanuláshoz szükséges segédeszközök, amelyek máshol még jó szolgálatot tehetnek. 

Az Útkeresés Segítő Szolgálat munkatársai a felajánlásokat a Bartók Béla u. 6/b szám alatt található épületében várják nyitvatartási időben: hétfőn 8 és 16 óra között, szerdán 8–18 óráig, csütörtökön 8–16 óráig és pénteken 8–15.30-ig. 
Az Útkeresés mellett a Táncsics Mihály utca 6/a szám alatt lévő Kisvakond Bababoltban is fogadják a tanszereket, játékokat. Az összegyűlt adományokat augusztus végén adják át az érintett családoknak. 
Fontos megemlíteni, hogy egyéb ruhaadományokat továbbra sem áll módjában fogadni és tárolni az Útkeresés Segítő Szolgálatnak. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában