Toborzás

2022.08.09. 09:00

Legyél te is határvadász!

DH

Határvadász toborzás

A jelentkezési lapon már fel kell tüntetni, melyik megyében vállalna munkát

Szerződéses határvadász témában tartott tájékoztatót és toborzást a rend­őrség több településen. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság és a Paksi Rendőrkapitányság munkatársai részt vettek az augusztus 6-án, Nagydorogon megrendezett megyei polgárőrnapon. A pavilonoknál bűn- és baleset-megelőzési tanácsokkal látták el az érdeklődőket, a gyerekek felülhettek a rendőrmotorokra is. 
A szerződéses határvadász toborzása mellett a többi rendőrségi képzéssel kapcsolatban is felvilágosítást kaptak a megjelentek. A rend­őrök az érdeklődők részére megadták a szükséges felvilágosítást, illetve átadták részükre a jelentkezési egységcsomagot. 
A jelentkezés feltétele a 18–55 év közötti életkor, magyar állampolgárság, büntetlen előélet, kifogástalan életvitel, alapfokú iskolai végzettség igazolása. Szükséges továbbá a fizikai, egészségi és pszichikai alkalmasság. Aki megfelel a feltételeknek, 160 órás, négy hétig tartó oktatáson vesz részt, az idő alatt már jár az alapilletmény, ami bruttó 300 ezer forint. A képzés végén vizsgát kell tenni, azt követően állhat szolgálatba a határvadász. A jelentkezési lapon már fel kell tüntetni, melyik megyében vállalna munkát, a végzést követően azon a határszakaszon fog szolgálatot ellátni. Az alapbér onnantól pótlékokkal egészül ki (határvadász, éjszakai, idegennyelv-ismereti, készenléti), így a fizetés bruttó 400 ezer forint körül lehet. 
A munkaviszony határozott idejű, a szerződés 3 évre szól, ami egy alkalommal újabb 3 évvel meghosszabbítható. A határvadászok rendfokozatai a három évben őrvezető, tizedes, majd szakaszvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában