Kegyes volt az időjárás

2022.08.21. 11:02

Színes műsorkínálattal készültek Mezőfalván augusztus 20-ra

Kegyes volt az időjárás. Csak részben maradtak el programok. Az esőnek azért örülünk, mert a jövő kenyerét is el kell vetni valahogy a földbe – mondta Márok Csaba Mezőfalva polgármestere a kenyérszentelés előtt.

Horváth László

Fergeteges cigány táncot roptak a Sárgarózsa Nyugdíjas Klub táncosai Fotók: Horváth László és mezőfalvi műv.ház

Augusztus 19-én, pénteken lecsófőzés, kulturális műsorok, szombaton kenyérszegés és Garden parti a sportpályán - volt az idei mezőfalvi augusztus huszadikai program. Szerencsére csak a péntek esti fellépések egy részébe és a tűzijáték megtartásába tudott beleszólni az időjárás. Előtte azonban remek kulináris kikapcsolódást nyújtott a mezőfalviak lecsófőző programja. Ahogy évek óta hagyomány, civil szervezetek, intézmények képviselői álltak a kondérok mellé. A szórakoztatásról pedig a Sárgarózsa Nyugdíjas Klub, az Áldás Együttes és a néptáncosok műsora gondoskodott. Utóbbiak sajnos az eső miatt nem fejezhették be az előadást. Valamint elmaradt a táncos buli és a tűzijáték is. A lecsó viszont mind elfogyott és ahogy a résztvevők másnap elmondták, bizony nagyon ízletes volt! Szombaton, augusztus 20-án 8.30-tól a Magyarok Nagyasszonya Katolikus templomban folytatódott a mezőfalviak programja, ahol ünnepi Szentmisét celebrált Kristofory Valter plébános. A Szentmise után Márok Csaba Mezőfalva polgármester köszöntötte a megjelenteket. Beszédében említést tett a csapadékhiányról és annak hatásáról a mezőgazdaságban.

Augusztus 20-án, szombaton Mezőfalván Márok Csaba polgármester is köszöntötte az ünneplőket a templomban. Kristofory Valter atya megáldotta az új kenyeret

– Nagyon fontos most ez a csapadék, mert a jövő kenyerét is el kell vetnünk a földbe – hangsúlyozta Márok Csaba a kenyérszentelés előtt.

A köszöntő után Kristofory Valter katolikus plébános megáldotta az új kenyeret. Mezőfalva polgármestere pedig felszeletelte. A szombati rendezvények a Sport büfé szervezésében a sportpályán folytatódtak, ahol játékos vetélkedők, íjászat, kézműveskedés, kirakodó vásár és zenés programok várták a kilátogatókat. Este a felnőtteknek állt a bál, melyben 21 órától teraszbulin rophattuk a legjobb zenékre DJ. Spool, Vitális, Volf, Undergrund Ticket Adam Gain lemezlovasok segítségével. Farkas Mihály fő szervező lapunknak elmondta, összességében jól sikerült a buli, csak egy-két programrész maradt el. Szerencsére sokan érezték jól magukat.

Az Áldás Együttes műsora is rendben lemen

t

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában