Dunaújváros

2022.08.17. 08:00

Rendkívüli ülést hívtak össze mára

Brousil Csaba

2021.02.19. Városháza illusztráció Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A gazdasági bizottság augusztus 12-én kezdeményezte a közgyűlés rendkívüli ülésének összehívását a közgyűlés soron következő rendes üléséig nem halasztható, a közgyűlés döntését igénylő ügyekben. Pintér Tamás polgármester így szerdára össze is hívta a képviselő-testület tagjait, hogy a felmerülő kérdésekben döntsenek. 
Az ülés a kompenzációs listáról mandátumot szerzett fideszes közgyűlési képviselő eskütételével kezdődik majd. Mint ismeretes az ezt a posztot betöltő Lőrinczi Konrád a júliusi időközi önkormányzati képviselő-választást megnyerte, így ő lett a 2-es számú körzet egyéni képviselője. Helyére pártja, a Fidesz küldhet képviselőt a közgyűlésbe. A Fidesz választókerületi vezetése úgy döntött, hogy Mészáros Lászlót delegálja, aki csütörtökön teheti le a képviselői esküjét. 
A másik napirend egy banális téma: nyomdai okokból kifolyólag az önkormányzati hetilap mérete megváltozik, öt milliméterrel lesz keskenyebb, és ennek tényét a közgyűlésnek is nyugtáznia kell. A harmadik napirend egy TOP-os fejlesztéshez való önkormányzati anyagi hozzájárulás odaítéléséről szól a Kandó Kálmán tér közlekedésbiztonsági fejlesztése Dunaújvárosban címmel. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában