XI. Pergető Triatlon

2022.08.16. 09:00

Pergető triatlont tartottak a hétvégén Kulcson

Sokéves hagyomány szerint a település adott otthont augusztus 13-án, szombaton a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) rendezésében megtartott XI. Pergető Triatlon harmadik fordulójának.

Török Tímea

A ragadozó halak teljes skálája a horgászok potenciális zsákmánya

Fotó: LI

Az első két menetet Mohácson és Madocsán rendezték. A bajnokság jelentőségét növeli, hogy ebben a sportágban világviszonylatban is kiemelkedően jól szerepelnek honfitársaink. 
A Kulcson megrendezett viadal résztvevői a felújított hajóállomáson szálltak meg, a versenyközpont pedig a szintén megújult vendégház előterében rendezkedett be. 
A pergetés a ragadozó halfogás műcsalival történő műfaja. A dunai ragadózó halak teljes skálája a horgászok potenciális zsákmánya volt a verseny résztvevőinek, a harcsa, csuka, süllő, kősüllő, jászkeszeg, sügér és a domolykó. 
 

A speciális felszerelés Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap 

A kulcsi versenyt Mészöly Sándor rendezte, aki egyben szövetségi kapitány is több mint hat éve a pergető horgászok élén. Mindemellett pedig a MOHOSZ (Magyar Országos Horgász Szövetség) képviselője. Őt kértük – mint minden évben –, hogy ossza meg velünk tapasztalatait a versennyel kapcsolatban. 
– A rendkívül alacsony víz­állás hatással van a sportágunkra is. Ezért a versenyzőknek elsőként az aszály miatt átrendeződött élővilágot kellett megfejteni. Akinek ez jól sikerült, az nagyon jól tudott halat fogni. Szép számmal, összesen 408 halat fogott a mezőny. Első helyen Hodula Tamás és Hodula Lajos végzett, második helyezett Koncz Dávid és Császár István lett, a dobogó harmadik fokára Megyesi Zsolt és Tóth Csaba állhatott fel – mondta el Mészöly Sándor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában