Közlekedés

2022.08.05. 15:00

Népszerűbb a vonatozás, buszozás a Balaton felé

MTI

illusztráció

Fotó: Máthé Zoltán

A balatoni főszezon első 37 napján 1 millió 124 ezren váltottak jegyet a balatoni vonatokra, Volánbusz-járatokra, 41 százalékkal többen, mint az előző év azonos időszakában – közölte a MÁV-Volán csoport az MTI-vel. Ebből 784 ezren a tó déli oldalán, 340 ezren pedig az északi oldalon utaztak. A legtöbben Siófokra, Keszthelyre, Zamárdiba, Balatonfüredre és Fonyódra vették az irányt. Hozzátették, hogy a tapasztalatok szerint a megújult Balaton24 és Balaton72 napijegyek nemcsak a vonatokon, hanem több, a tó körül közlekedő Volánbusz-járaton is népszerűek lettek. Az utazást könnyíti az idei főszezonban a 34 balatoni állomáson, megállóhelyen kihelyezett jegyautomata. 
Arra is kitértek, hogy a balatoni vonatokra az idei főszezon első 6 hetében 36 ezernél is többen váltottak kerékpáros helyjegyet. Nagykapacitású kerékpárszállító kocsik a déli partra a Tópart InterCity járatokban, az északi partra pedig a Kék Hullám InterCity járatokban és a Vízipók InterRégiókban közlekednek. A kerékpárszállításról a vasúttársaság honlapján tájékozódhatnak az utasok. Az idei nyári menetrend bevezetésével folytatódott a Balaton autóbuszos elérésének fejlesztése. A többi között Eger, Gyöngyös, Bátonyterenye, Pásztó, Kiskunmajsa, Dunaújváros, Pécs, Komló, Lenti, Zalaegerszeg, Szombathely, Körmend, Győr, Pápa, Ajka, Veszprém térségéből is bővül az utazási lehetőségek kínálata. 

Vezető képünk illusztráció. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában