Az egyetemi gólyatábor szerepe, fontossága

2022.08.31. 07:00

Mi a szerepe az egyetemi Gólyatábornak? - frissítve

A Dunaújvárosi Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnökével, Leibinger Anitával készített interjúban a Gólyatábor létjogosultságának kérdéskörét dolgozta fel az egyetem.

duol.hu

– Napjaink generációja túlnyomó részt az online kapcsolattartást preferálja. Mit gondol, igényt tartanak a hallgatók a személyes részvételt igénylő rendezvényekre?
– Nincs kétségem afelől, hogy szükség van az ilyesfajta rendezvényekre, örömömre szolgál megosztani azon elképesztő hírt, miszerint hosszú évek óta idén a legnagyobb a regisztrált elsőéves hallgatók aránya. Ez arra enged következtetni, hogy szükség van a személyes kontaktusra, főleg a 2 év járványhelyzetet követően.

Forrás: Dunaújvárosi Egyetem 

– A válaszából megtudtuk, hogy szívesen vesznek részt a hallgatók az eseményen. Hasznukra válhat a jelenlét, vagy csak egy szimpla mulatság az egész?
– A Gólyatáborban töltött időből mindenképpen csak profitálhatnak, hiszen nem csupán felejthetetlen élményekben lehet részük, de kihagyhatatlan esély ez a kapcsolatépítés szempontjából is. A szervezőkkel úgy alakítottuk ki a programtervet, hogy az a tanulmányaikhoz is pozitívan hozzájáruljon. Ezúton szeretnék köszönetet mondani, ugyanis ez évben is rendelkezésünkre ­bocsátották a P jelű fedett parkolót a rendezvény idejére, így megismerhetik a campus területét, már az első félév megkezdése előtt. Összegezve: a gólyák már úgy lépnek be az első tanórára, hogy ismerik az egyetemet, tudják, hogy kitől kérhetnek segítséget, milyen lehetőségeik vannak.

Forrás: Dunaújvárosi Egyetem 

– Az esemény programjában szerepel az esti szórakozás, ezenkívül mi várható még?
– Az első nap délelőttjén egy teljes körű tájékoztatón vesznek részt a hallgatók, ahol a kollégiumról, ösztöndíj-alternatívákról, szakkollégiumi rendszerről, duális képzésekről, selmecbányai diákhagyományokról, Erasmus+ programról is képet kaphatnak, és további hasznos informáci­ókkal gazdagodhatnak. A második napon az egyik legfontosabb program, a tanévnyitó ünnepség vár a gólyákra, akkor megismerkedhetnek az egyetem vezetőivel és oktatóival, valamint itt kerül sor a fogadalomtételre, amelyet követően teljes értékű egyetemi polgárrá válnak. A harmadik és egyben utolsó napot teljes mértékben a selmecbányai diákhagyományok megismerésének szenteljük, ezzel is buzdítva őket a közösségi szerepvállalásra. Továbbá délutánonként részt vehetnek a csapatépítő és készségfejlesztő vetélkedőinken is. Az említett programokat követően, az este folyamán alkalmuk nyílik majd kötetlenebb hangulatban megismerni a szaktársaikat és a felsőbb éves hallgatókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában