Iskolakezdés

2022.08.31. 10:00

Megnövelték a támogatás keretét

Szabó Szabolcs

Fotó: Shutterstock

Dunaújváros - A korábbi évekhez hasonlóan szeptemberben is iskolakezdési támogatást nyújt a rászoruló családoknak a város önkormányzata. A kedd délután tartott sajtótájékoztatón Pintér Tamás polgármester elmondta: – Önkormányzatunk tavaly kétmillió forintot fordított e célra. A gazdasági nehézségek, az kiugróan magas infláció egyre rosszabb helyzetbe hozza a családokat. Kifejezetten igaz ez a nehéz anyagi helyzetben élőkre. Éppen ezért a beiskolázási támogatás keretösszegét a város önkormányzata 4 millió forintra növelte. Az 1. és a 9. évfolyamot kezdő diákok után 15 ezer forintot, valamint a 2–8. osztályos diákok után 6 ezer forintot folyósít az önkormányzat. Pintér kiemelte, e támogatások nem járnak automatikusan, hanem a korábbi években megszokott módon igényelni kell azokat. Az igényléshez szükséges dokumentum letölthető a dunaujvaros.hu honlapról. Az igénylések leadási határideje szeptember 30. 
Lapunk kérdésére Pintér elmondta, a rászorulók megsegítésére további támogatási formákat tervez bevezetni az önkormányzat. Mindezekről később adnak tájékoztatást. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában