Még nem elég

2022.08.08. 13:51

Megérkezett az eső

Végre eső áztatta városunk és a környező települések utcáit.  Egy kicsit hűvösebb lett, de ez úgy tűnik nem sok mindenre elég. 

Várkonyi Zsolt

Amit nagyon várunk, előbb vagy utóbb megérkezik, bekövetkezik. Valamennyien így vagyunk a kánikula kellős közepén az éltető esővel. Hetek óta nem esett a környékünkön, aztán hétfő délelőtt „lötyögtetett” nekünk egy kis vizet a természet. Hogy ez mire elég? Sajnos nem sok mindenre. Földünk - kis és nagy betűvel írva is - pillanatok alatt elnyeli ezt a mennyiséget. Legfeljebb tovább élteti bennünk a reményt, hogy egyszer tényleg időben és elegendő mennyiségben kapunk belőle. A víz nagy érték. Egyre többen érzik ezt, és tesznek annak érdekében, hogy megóvjuk e lételemünket 

A mezőgazdasági területek termését azonban ebben az esztendőben az aszály tizedeli, rosszabb esetben pusztítja. Hazánk területének bő kétharmad részén - szakemberek szerint - sajnos most is súlyos vagy nagyfokú aszály tapasztalható. Kongatják a vészharangot, változnunk, változtatnunk kell! És ehhez nem a fülünket kell befognunk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában