Emberélet segítése, mentése, áldozatok felkutatása

2022.08.17. 16:21

Megállapodást kötött a Mentő Alapítvány és a Pálhalmai BV intézet

Molnár Emese

2021. év végén megalapított Fejér Megyei Önkéntes Kutató Mentő Alapítvány a vízi- és kutatómentés speciális területén végzi országosan is példamutató tevékenységét.
Az Alapítvány létrehozásával cél, hogy adott, speciális területen tevékenyen közreműködő önkénteseket, szakembereket egy rendszerbe szervezzék elsősorban a Duna Fejér megyei szakaszán és a Velencei-tó környékén.
Reszegi Imre, az alapítvány kuratóriumi elnöke korábban úgy nyilatkozott, hogy feladatuk minden emberélet segítése, mentése, vagy sajnos adott esetben az áldozatok felkutatása.
Intézetünk kutyás szolgálata évek óta együttműködik az önkéntesekkel - akik immár az Alapítvány tagjai - a kutyás kutatómentésekben.
Ennek a folyamatnak a részeként került aláírásra a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet és a Fejér Megyei Önkéntes Kutató Mentő Alapítvány közötti megállapodás szerdán.
Az eseményen az alapítvány pártoló tagjaként jelen volt Dr. Mészáros Lajos, a térség országgyűlési képviselője is.
A megállapodást kézjegyével Reszegi Imre kuratóriumi elnök és Kárdási József bv, ezredes, bv. főtanácsos, intézetparancsnok látta el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában