Nyomkövető eszköz

2022.08.08. 21:00

Kábítószer miatt kerültek bűnügyi felügyeletbe

A Székesfehérvári Járási Ügyészség egy izraeli-magyar, valamint egy amerikai állampolgárságú férfi letartóztatását indítványozta kábítószer árusítása, valamint annak birtoklása miatt.

A nyomozás adatai szerint a 34 éves kettős állampolgárságú férfi 2022. augusztus első napjaiban ismeretlen személytől különböző kábítószereket vásárolt egyrészt saját fogyasztásra, másrészt, hogy azokat pénzért tovább értékesítse.
A férfit 2022. augusztus 3-án este egy fesztiválon igazoltatták a rendőrök, birtokából előkerültek az értékesítésre szánt anyagok.

Az ügyészség esetében a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére hivatkozással tett indítványt a letartóztatására.

A 26 éves amerikai férfi a nyomozás adatai szerint különböző fajtájú, összességében jelentős mennyiségű kábítószert tartott magánál. 
Őt 2022. augusztus 5-én ugyancsak a zenei rendezvényen igazoltatták a rendőrök, amikor birtokából előkerültek a drogok.

Az ügyészség esetében a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlya miatt a szökés, elrejtőzés veszélyét hivatkozta meg a letartóztatás indokaként.

A Székesfehérvári Járásbíróság mindkét férfit technikai nyomkövető eszközzel bűnügyi felügyeletbe helyezte.
Az ügyészség a jelentős mennyiségű kábítószert birtokló férfi esetében fellebbezett a bíróság döntésével szemben a letartóztatás elrendelése érdekében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában