Szent Pantaleon Kórház

2022.08.25. 12:00

Főorvosi értekezlet nyugdíjas búcsúztatással

Molnár Emese

A Szent Pantaleon Kórház arról számolt be, hogy a legutóbbi főorvosi értekezlet elején dr. Jobbágy Lajos főigazgató és dr. Kővágó Levente orvosigazgató köszöntötte és egyben búcsúztatta dr. Vaszkun László fül-orr-gégészeti osztályvezető főorvost közelgő nyugdíjba vonulása alkalmából. Dr. Vaszkun László 1976-ban szerzett általános orvosi diplomát a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. Gyógyító munkáját a Miskolci Vasgyári Kórház Üzemegészségügyi Szolgálatánál kezdte. 2000-ben pályázat útján nyerte el a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Fül-orr-gégészeti osztályának osztályvezető főorvosi megbízását. A fül-orr-gégészeti osztályon végzett osztályvezetői munkája mellett 2008-2012. között a központi műtőszolgálat vezetését is ellátta. 

Dr. Vaszkun László gyakorlatias, sokoldalú, nagy tapasztalattal rendelkező szakorvos. Osztályos és műtéti tevékenysége során a betegekkel való bánásmódja humánus, munkatársaival szemben következetes. Manualitása kiváló, a fiatal kollégák oktatásában mindig nagy szerepet vállalt. Segítőkészsége, szakmai korrektsége miatt munkatársai nagyra becsülik.  

Munkája során magas szintű, széleskörű betegellátást valósított meg. Az osztály szoros, jó kapcsolatot alakított ki a társszakmákkal, illetve a háziorvosokkal. 

Munkásságát már 1987-ben Miniszteri Dicsérettel ismerték el. Korábbi munkahelyén, a Vaszary Kolos Kórházban a főigazgató 2000-ben dicséretben részesítette. A Szent Pantaleon Kórházban folytatott kiemelkedő szakmai és vezetői tevékenysége és teljesítménye, a betegek és a kórház érdekeit szem előtt tartó munkája alapján 2005-ben Kiváló Dolgozó kitüntetésben részesült, 2013-ban pedig a kórház legmagasabb elismerését, a Szent Pantaleon Emlékérmet vehette át.  

A vezetése alatt álló osztály is több elismerésben részesült az évek folyamán. A Semmelweis Orvostudományi Egyetem akkreditált képzőhelyévé vált, mely alapján külső képzőhelyként végzi a rezidensek szakvizsgára való felkészítését. 2018-ban a Magyar Kórházszövetség „Családbarát Kórházi Osztály” elismerésére méltó osztályként nyerte el a díjat. 2019-ben a példaértékű és elhivatott gyógyító tevékenységük elismeréseként Dunaújváros Közgyűlése a „Dunaújvárosért” díjat adományozta a Felnőtt és Gyermek Fül-Orr-Gégegyógyászati Összevont Osztály részére.  

Dr. Vaszkun László szeptember 1-jétől visszavonul, ezért a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Dunaújváros vezetősége nevében megköszönjük a betegellátás érdekében kifejtett áldozatos tevékenységét és erőben, egészségben eltöltött hosszú, boldog nyugdíjas éveket kívánunk! 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában