Fokozott figyelemmel közlekedjünk

2022.08.05. 17:00

„Azt hiszem, a Jóistennek még dolga van velem”

Július 25-én ugyanúgy indult a reggel, mint bármelyik átlagos napon, semmi jel nem utalt arra, hogy nemsokára valami történni fog. Pedig történt, 6.12 perckor már a 112-es segélyhívó telefonszámot tárcsáztam. A 62-es számú főúton Rácalmás Újgalambos-pusztánál kiugrott, pontosabban az autónak ugrott egy őzbak.

Szentes Kitti

A visszapillantó tükör is teljesen odalett

Fotó: Szentes Kitti

Nehéz szavakká formálni a történteket, amikor megpillantottam a bakot, már a motorházzal volt egy vonalban, utána hatalmas robbanás kíséretében a jobb első üveg megsemmisült, szilánkjai beterítettek engem és az autó belsejét egyaránt, illetve az autó jobb oldali visszapillantó tükre törötten lógott a kocsi oldalán. Majd egy szempillantásnyi időre megmagyarázhatatlan, szinte túlvilági csend lett, földöntúli nyugalommal átjárva a testem és csak a felkelő nap sugarait láttam… 

A betört oldalablak darabjai Fotók: Szentes Kitti

Majd a belső visszapillantó tükörbe nézve pedig még láttam a túloldalra megérkezve a bakot, majd eltűnni a bozót sűrűjében. Ebben a pár másodpercben azt hiszem újjászülettem, azt hiszem, a Jóistennek dolga van még velem. A segélyhívást követően anyukámat tárcsáztam, hogy ne ijedjen meg, én jól vagyok, de az autó megsérült. Itt nyert igazi értelmet ez a mondat, hogy jól vagyok, hogy ki tudom mondani, hogy van kinek kimondani, hogy élek, jól vagyok. S a világon nincs is ennél fontosabb. 
Nem haragszom az őzre, ösztönből futott, ugrott, s végső soron mi, emberek foglaltuk el az ő területüket, és szűkítjük le az életterüket. A párzási időszakban pedig még körültekintőbben kell közlekednünk az utakon, főleg, ha vadveszélyt jelző táblával találkozunk. Vigyázzunk magunkra, egymásra, és próbáljuk meg elkerülni az elkerülhetetlent. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában