Kárpátaljai fiatalok számára szerveztek pecanapot

2022.08.01. 09:00

A kapásokkal nem volt gond a Felső-öbölben

Dunaújváros - Három fiatal a halőri szolgálat munkatársának gondos tanácsai, útmutatásai mellett horgászik a Szalki-szigeten, a zsilip szomszédságában.

Szabó Szabolcs

Szlivon Zoltán halászati őrtől leshették el az alapfogásokat a gyermekek Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

A srácok élvezik a remek hangulatot, a csodás környezetet és leginkább azt, hogy egy-két perceként rendre megmozdul, a víz alá merül az úszó: kapás van! 
Mi ebben a hír (?), kérdezhetné az olvasó, hiszen a Duna-parti településeken sok-sok gyerkőc múlatja horgászattal szabadidejét a nyári szünetben. Történetünk három (fő)szereplője azonban hosszú hónapokkal ezelőtt még bizonyára nem is sejtette, hogy július végén Dunaújvárosban pecázik majd. A fiúk, családtagjaikkal együtt az orosz–ukrán háború borzalmai elől menekültek Magyarországra Kárpátaljáról. Dunaújvárosban találtak menedékre. 
A vöröskereszt helyi munkatársai és a szociális ellátórendszerben dolgozó szakemberek mindent megtesznek annak érdekében, hogy a fiatalok nyáron is tartalmas és hasznos kikapcsolódást találjanak. 

Ebben segített akciójával a múlt héten pénteken a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület (DSHE). 
– Eljutott hozzánk, hogy e nehéz helyzetben lévő fiatalok szívesen megpróbálkoznának a horgászattal Dunaújvárosban. Örömmel fogadtuk őket, és egy rövid bemutató előadás és képzés után átadtuk számukra a névre szóló horgászkönyveiket, majd a Dunacenter Horgászbolt felajánlásának köszönhetően felszerelést is kaptak. Az elméleti felkészülés után pedig jöhetett az éles bevetés a Felső-öbölben. Bízunk benne, sok szép horgászélménnyel gazdagodnak majd a srácok a Duna-partján – mondta el lapunknak Somfai Rezső, a DSHE vezetője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában