Drága mulatság

2022.07.11. 14:00

Roller rodeó?

duol.hu

Jó mulatság? Teheti fel a kedves olvasó a kérdést. A Facebookon fellelhető fotó önmagáért beszél. Két lehetőség kínálkozik arra, hogy eldöntsük mi történhetett. Az egyik: olyan anyagból készült a roller, hogy rendeltetésszerű használat mellett nem bírta a terhelést és eltörött. A másik, hogy a rollerrel rodeóztak, ugrattak ezzel a közösségi közlekedési eszköznek ugyan nem mondható járgánnyal, és mivel nem erre lett kitalálva, megadta magát.

Mindenesetre egy ilyen eszköz többszáz ezer forintot érhet, ami annyit is jelent, hogy játékszernek igen drága. Az, hogy a rollerrel közlekedők egy része nem tartja be a Kresz szabályait, annak mi békés járókelők gyakran érezzük a következményeit. Az "okos rollert" csak úgy lehet használni, ha valaki egy applikációt letölt és annak segítségével közlekedik vele. Így annak utolsó használója megkereshető és felelősségre vonható. Aztán, ha vandál emberünk nem használni, hanem csak egyszerűen tönkre tenni akarta, akkor "nincs több kérdésünk." Bizonyára nem volt már szomjas, csak bátor. Akkor "csak" a lelkiismeretével kell elszámolnia! Már, ha van neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában