A KÖSZ Hankook program is segített

2022.07.03. 15:47

Önkéntesek segítségével az arborétum megszépüléséért

Korábban megírtuk, hogy dél-koreai Hankook magyar gyárának elindítása után pár évvel a cég elindította Dolgozói Önkéntes Programját, a KÖSZ, Hankook!-ot (Közösségi Összefogás a Szebbért), amelynek célja a környékbeli települések köztereinek, közintézményeinek szépítése és fejlesztése az ott élőkkel közösen. A program tizedik évében többek között a Dunaújvárosi Arborétum megújulásához is hozzájárulnak a Hankook önkéntesei.

Brousil Csaba

Forrás: Laczkó Izabella

Fotó: LI

A Hankook témában kiadott közleménye szerint Orosz Csaba, a Pentele Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetője már hosszú ideje dolgozik együtt a Hankookkal számos területen, így a KÖSZ, Hankook! programban is. Szombatra az arborétum területének megszépítéséhez, takarításához, javítási-építési munkákhoz vártak önkénteseket a helyszínre. 

Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Orosz Csaba koordinálta az elvégzendő munkát, akitől megtudtuk, hogy mire is fordítják a gumiabroncs-gyártól kapott adományt. Kiderült, hogy az idei program keretében újabb padok telepítése, a régiek felújítása, mezítlábas ösvény kialakítása, kerítés építés, az állatsimogatóban pedig nyuszifuttató kialakítása is szerepel a tervek között. A projekt célja az állagmegőrzési, felújítási munkálatokon túl egy civil tér létrehozása a város szívében. Orosz Csaba azt is elmondta, hogy fontos lépés lesz a kerítés felállítása, mert sokan illetéktelenül és szabadon mennek be a területre, ahol rendre nagy mennyiségű szemetet hagynak, és nem ügyelnek a terület épségére sem, arról nem is beszélve, hogy akadnak olyanok is, akik átmeneti búvóhelynek használják az arborétumot. Hangsúlyozta, hogy az önkéntesek segítsége mindig jól jön, hiszen elvégzendő munka mindig akad bőven. Takarító napokat szerveztek már az évben és szerveznek is majd még.

Az erdészházat kitakarították, a környezetéből hat nagy méretű konténerrel szállították el a ramatyot és a zöldhulladékot. A távlati tervek között szerepel az erdészház lakhatóvá varázslása, a mellette lévő régi gazdasági épületek felújítása és a pajta rendbetétele is. Itt a későbbiekben meg is lehetne szállni, tanórákat, táborokat is lehetne szervezni majd a helyszínre.

Szombaton nem voltak restek az önkéntesek, sokan mentek le az arborétumba, hogy segítsenek. A diákoknak az elvégzett munkát igazolják, hogy azt beszámíthassák az érettségihez szükséges ötven órányi közösségi szolgálatukba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában