Daruszentmiklós

2022.07.21. 07:00

Megújult utakon közlekedhetnek mostantól

Balogh Tamás

A Durda utcában is járt a parlamenti képviselő és a polgármester

Régi vágya teljesült a helyieknek a két fontos településrészük szilárd útburkolatú úttal való összekötésével, ami nagy segítség lesz az iskolába járó gyermekeknek is. 
A nyár elvileg a nyaralás időszaka lehetne. Vannak kivételek is, amire a Daruszentmiklóson folyó szorgalmas munka is nagyon jó példa lehet. A községben lezárult projektekről Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője így vélekedett: 
– A vidéki emberek életének fontos része a nyár. Ilyenkor zajlanak a gabona-betakarítások, otthon a gyümölcsök leszedése, a lekvárfőzés és a terményeket a raktárakba helyezik. Ugyanígy egy önkormányzatnak is sikeres lehet ez az időszak, ha előtte sokat dolgozott érte az elmúlt években. Gondos terveket készített, sikeres pályázatokat írt a Magyar Falu Program és a Vidékfejlesztési Program keretében. Ennek most itt van az eredménye Daruszentmiklóson is. Több mint két kilométer belterületi és nyolcszáz méter külterületi utat építettek és adtak át a forgalomnak. A két településrész közúti összekötése nagy és régi vágya volt az itt élőknek, hiszen ezzel a korábbinál biztonságosabb közlekedési lehetőséget nyújt a számukra. 
– Azt gondolom, hogy a település polgármestere és képviselő-testülete nagyon jól sáfárkodott a lehetőségekkel, hiszen egy nagyon jó ár-érték aránnyal, hetvenmillió forintos nettó kiadással oldották meg ezt a feladatot. 
– Imponálóan gyors volt a kivitelezés, ami szintén a polgármestert és a csapatát dicséri, akik jó tervekkel, szervezéssel és közös munkával álltak elő. A megvalósításban is a legjobb megoldásokat választották. 
Daruszentmiklós idei nyári sikertörténetéről Rauf Norberttől, a település polgármesterétől ezt is hallottuk: 
– A közútjaink felújításánál fontossági sorrendet állítunk fel. Ez csak akkor borul föl, ha a pályázati kiírás megváltozik, és ahhoz kell kialakítani az új terveket. Két pályázatunk futott párhuzamosan. Az egyik a Vidékfejlesztési Programban, amiben kifejezetten külterületi utakra lehetett pályázni. Ebben a legfontosabbat, a két településrészt összekötőt jelöltük meg, ami az iskolába járó gyermekeknek is nagy segítségül szolgál. Ott egy közel nyolcszáz méteres szakaszt tudtunk felújítani, ami egy régi vágya volt a lakosságnak. 

A Berzsenyi utca is aszfaltos burkolatot kapott Fotók: a szerző

Ez a Durda út, aminek az átadására hamarosan sor kerül. Az ehhez csatlakozó Berzsenyi Dániel utca első részének a burkolatához a Magyar Falu Program egy pályázatán nyertünk lehetőséget. Ebben a programban a temetőhöz vezető út külterületi szakaszát is fel lehetett újítani. Ez az útszakasz azért is fontos, mert ez a Baracsot Daruszentmiklóssal összekötő útszakasz részét képezi, amit mindkét település szeretne elkészíteni. 

A külterületi utat is megtekintette Varga Gábor és Rauf Norbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában