Dunaújváros

2022.07.07. 08:00

Rideg István után Árvai Gyöngyi lesz a Petőfi igazgatója

Molnár Emese

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

Dunaújváros - Nem egyszerű lezárni negyvenöt évnyi pedagógusi munkásságot, és ha valaki három cikluson keresztül vezet egy oktatási intézményt, bizony nem is engedik egykönnyen nyugdíjba a kollégák. Mint már arról korábban is hírt adtunk, az oktatói-nevelői hivatásának végéhez ért Rideg István, a Petőfi igazgatója, nyugdíjba megy. Elbúcsúzott diákjaitól, a szülőktől, a múlt héten pedig az iskola dolgozói szerveztek számára egy bensőségesebb ünnepséget. 

Rideg István átadta a jelképes kulcsot Árvai Gyöngyinek Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap 

Az iskola egyik nagytermében gyűlt össze a kollektíva, ahol elsőként Rideg István köszönte meg az együtt töltött dolgos esztendőket. Egyúttal bejelentette azt is, hogy az igazgatói pályázatokat elbírálták, és a döntés értelmében a következő tanévtől egyik igazgatóhelyettese, Árvai Gyöngyi vezetheti majd az iskolát. Át is adta számára az intézmény jelképes kulcsát, és kívánta neki, hogy őrizze sokáig és ugyanannyi öröme legyen az igazgatói munkásságban, mint amennyit neki is megadatott. 
Ezután a kollektíva három kedves dalt énekelt el az ünnepeltnek, és a közös vacsora előtt még a Legyen Ön is milliomos! című vetélkedőhöz hasonló játékot is szerveztek. A vidám, meghitt, nosztalgikus hangulatú rendezvényen alkalom volt felidézni a kedves történeteket is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában