Emelkedő jegyárak, bővülő kedvezmények

2022.07.13. 08:00

Péntektől újra üzemel a csúszdamedence

Szabó Szabolcs

Fotó: LI

Dunaújváros - Mezei Zsolt alpolgármester az Aquantis kültéri csúszdamedencéjénél tartott sajtótájékoztatót kedden kora délután. A városvezető elmondta, a szezonnyitás előtt nyilvánvalóvá vált, hogy e medence esetében nem lesz elegendő elvégezni a szokásos évi rendszeres karbantartási munkálatokat, teljes körű felújításra van szükség. 

Mezei Zsolt alpolgármester számolt be a felújítás részleteiről Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

– Komoly összefogás kellett ahhoz, hogy ez a beruházás ilyen gyors ütemben megvalósulhasson. A medence és a csúszdák megjavítására összesen közel 60 millió forintot költött az önkormányzat. A felújítást úgynevezett fóliás technikával oldották meg, a kivitelező cég tízéves garanciát vállalt. Mezei a megemelt jegyárakra is kitért: 
– Az infláció és a drasztikusan megemelkedett energiaárak miatt az élményfürdő jegyárai átlagosan 20 százalékkal emelkedtek. Az önkormányzat azonban úgy döntött, a dunaújvárosi lakcímkártyával érkező fürdőzők harmincszázalékos kedvezménnyel válthatják meg a belépőiket. Emellett hétfőként a dunaújvárosi nyugdíjasok és a velük érkező egy fő 14 év alatti fiatal ötvenszázalékos kedvezménnyel vásárolhatja meg jegyét az Aquantis Élményfürdőbe. 

Az elkészült kültéri medencét és a szintén felújított csúszdákat pénteken 10 órától vehetik birtokba a fürdőzők – az időjárási előrejelzések ismeretében borítékolható, igazi nyári forróság lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában