Kulcs

2022.07.05. 08:00

Megkezdődik a munka az iskolában

A munkaterület átadásával, illetve az ezzel kapcsolatos hivatalos egyeztetéssel július 4-én délelőtt 9 órakor kezdetét vette a Fekete István Általános Iskola bővítésével és felújításával kapcsolatos projekt a településen.

Török Tímea

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

Mint már lapunk hasábjain is olvashatták korábban, Magyarország Kormánya március 28-án hozott rendelete értelmében több mint 1,5 milliárd forintos nemzeti támogatásból újul meg és bővül a kulcsi iskola. A kiemelt összegű – a település éves költségvetésének háromszorosa – támogatás az érintettek reményei szerint hosszú távra fogja megoldani a kulcsi gyermekek és pedagógusok elhelyezését, illő körülmények között. 

Az egyeztetés során minden felmerülő kérdésről tájékoztatott a kivitelező Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A fenntartó tankerületen keresztül történik majd az oktató-nevelő intézmény felújítsa és kibővítse. 
Már hosszú évek óta egyértelmű, hogy szükséges az intézmény bővítése, mert a gyerekeknek jobb lehetőségekre van szükségük a tanuláshoz és a közösségi élethez. Hiszen a tanulólétszám folyamatosan növekszik, az elmúlt tanévben 211-en jártak a kulcsi iskolába. A beruházás 2020. októberében kezdődött el: a jogerős építési engedély, a kiviteli tervek elkészítése, majd a közbeszerzés lebonyolítása után idén február 22-én a közbeszerzési pályázat eredményhirdetésére is sor kerülhetett. A tanév végét követően pedig elkezdődhetnek az építési munkálatok. 


A tegnapi egyeztetésen jelen volt a tankerület részéről Péter Csaba, Horváthné Paulik Réka, Kalamán Ferencné, és az iskola igazgatója, Schinogl Ferenc is. Részt vett továbbá a beruházást indító megbeszélésen Nagy Zsolt műszaki ellenőr, a kivitelező Szegletkő Kft. munkatársa, és Nagy László ügyvezető, valamint a település hivatala képviseletében Szívós Erika és Pulai Tibor, továbbá a polgármester, Jobb Gyula is. 


A kivitelező cég ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy a munka 18 hónapot fog igénybe venni szándékaik szerint. Július 11-én fog kezdődni a kivitelezés, az elmúlt időben kombinált funkcióval – étkező és tanterem is volt – működő faház elbontásával. 
Az építkezés első ütemében négy tantermet fognak kialakítani és felújítják a tornatermet, amelyet további öltözőkkel is bővíteni fognak. Az első ütem hat–hét hónap múlva lesz készen. Majd a beruházás második felében a meglévő iskolaépületet és a tanári épületét fogják megújítani és összekötni. A jelenlegi sportpálya is megszépül majd és parkolók kialakítására is sor kerül, valamint a nagy fák és növények megóvása mellett a parkosítás is szerepel a tervekben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában