A siker példát mutat, erőt ad

2022.07.03. 20:23

A Fidesz-KDNP képviselő-jelöltje, Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

Vasárnap időközi választást tartottak városunk a 2-es számú választókörzetében. Lőrinczi Konrád, a Fidesz–KDNP jelöltje nyerte több, mint száz szavazatnyi különbséggel a Rajta Újváros jelöltje, Novák Istvánné előtt. Ezzel Dunaújváros MJV közgyűlésébe Lőrinczi Konrád egyéni mandátumszerzése után egy újabb fideszes képviselő kerülhet be a párt listájáról.

Brousil Csaba, Várkonyi Zsolt

Fotó: N. Á.

A koronavírus-járvány miatt nem lehetett időközi választást és népszavazást kitűzni, a kiírt választások pedig elmaradtak. Április 10-étől azonban ismét megtarthatóak lettek az időközi önkormányzati választások. A Helyi Választási Bizottság a referendumot július 3-ára tűzte ki. Öt jelölt adta le az induláshoz elegendő ajánlószelvényeket, az ő szavazólapi sorrendjüket a választási bizottság korábban már megállapította. Ennek megfelelően a szavazófülkékben a választók a következő sorrendben találták a jelölteket: 1. Novák Istvánné (Rajta Újváros! Egyesület), 2. Hum János (független), 3. Lőrinczi Konrád (FIDESZ-KDNP), 4. Badó Péter (Mi Hazánk Mozgalom), 5. Gebei Bálint (független).

Forrás: DH

Badó Péter, a Mi Hazánk Mozgalom jelöltje 20 szavazatot (2,21 százalék), Gebei Bálint független jelölt 12 szavazatot (1,32 százalék), míg Hum János szintén független jelölt 11 voksot (1,21 százalék) szerzett a valasztas.hu adatai szerint az időközi választáson.

Forrás: DH

A 2-es számú választókörzetben több mint 3500 fő volt jogosult a vasárnapi voksolásra, ők öt szavazókörben járulhattak az urnákhoz reggel hat és este hét óra között. A nem hivatalos adatok szerint a Fidesz-KDNP jelöltje, Lőrinczi Konrád a voksok 53,5 százalékával megnyerte az időközi választást.

Az egyéni mandátumot szerzett önkormányzati képviselő, Lőrinczi Konrád örömmel nyilatkozott lapunknak:
Ez a munka, amit tizenkét évig egyéni képviselőként végeztem, most folytatódhat. Mindez azt is jelenti, hogy az én listás képviselői helyem megüresedik, amire a Fidesz delegálhat majd jelöltet. Ezzel az egyéni mandátum szerzéssel eggyel növekszik a Fidesz-KDNP képviselők száma Dunaújváros MJV közgyűlésében. Nagyon köszönöm a választók bizalmát!
 Fantasztikus győzelem! - így foglalta össze dr. Molnár Krisztián - a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, - Dunaújváros és térsége fideszes  választókerületi elnökeként Lőrinczi Konrád időközi választáson elért győzelmét. A "Tavaszi Csoda" után, a Jóisten segedelmével megnyertük az időközi önkormányzati választást is Dunaújvárosban.  Hálás köszönet aktivistáinknak és támogatóinknak! Persze azoknak is jár a köszönet, akik éltek alkotmányos jogukkal, de nem a mi jelöltünkre szavaztak. Természetesen köszönjük szépen a választási szervek szorgalmas munkáját! Lőrinczi Konrádnak pedig jó munkát kívánok! Az áprilisi és a mostani győzelem bebizonyította, hogy Dunaújvárosban is megváltozott a közhangulat. Hatalmas dolognak tartjuk, hogy itt az elmúlt időszakban sikerült azt bebizonyítani, hogy nem igaz az a közhiedelem, amit még az áprilisi országgyűlési választások előtt hallhattunk, hogy ez egy olyan ellenzéki fellegvár, hogy a Fidesz-KDNP-nek nincs esélye, el se kell indulni, sőt egészen pontosan helyi vezető ellenzéki politikusok a Városházán úgy fogalmaztak, hogy ez a választás a Fidesz számára egy vágóhíd lesz. Sikerült bebizonyítanunk, hogy a közelmúltban itt is megváltozott a közvélekedés és valójában a Fidesz-KDNP nem egy gyűlölt ellenség, ahogy ők mondták. Az áprilisi választás azt bizonyította, hogy hetven százalékos részvételi arány mellett is győzni tudtunk Fejér megye 4. számú választókerületében. Ez az önkormányzati választási siker pedig egy nagyon fontos dolog, hiszen sikerült bebizonyítanunk, hogy 2024-ig, a következő önkormányzati választásig folyamatosan építkezve visszaszerezhetjük a várost. 
 Dr. Mészáros Lajos, a térség országgyűlési képviselője örömmel gratulált Lőrinczi Konrádnak a sikerhez. Lapunknak elmondta:
A városban létrejött ellenzéki összefogáson már az áprilisi országgyűlési választáson elért győzelem is - azt gondolom, hogy - egy rést ütött, amit Lőrinczi Konrád a mostani időközi önkormányzati választáson elért győzelme tovább szélesített. Bízom benne, hogy az a bomlási folyamat, ami az országos ellenzéki összefogást is jellemzi, mint például a Jobbik eróziója, tovább fog folytatódni. A dunaújvárosi Fidesz mindenképpen azon lesz, hogy a 2024-es önkormányzati választásokra olyan helyzetet teremtsen, hogy azt megnyerjük itt a városban is. A mostani időközi választási győzelem, a június 26-i perkátai időközi polgármesteri választáson elért siker a kormány politikájának is egy nagyon pozitív visszajelzése a lakosságtól. 
 Szepessy Gergő, a Fidesz - KDNP dunaújvárosi elnöke is örömmel osztotta meg gondolatait olvasóinkkal:
Sok munkát tettünk bele ebbe a választásba, az elmúlt 50 nap kampány időszaka embert próbáló időszak volt, főleg ebben a kánikulai időszakban. Ám mi egy kohász város vagyunk, nekünk ezt a forróságot bírnunk kell és bírtuk is a közös cél érdekében. Nagyon örülök annak, hogy nyertünk, nagyon sok energiát fektettünk ebbe, ennek meg is lett az eredménye. Szeretném megköszönni a választóknak és a körzetben élőknek, hogy Lőrinczi Konrádnak szavaztak bizalmat. Ez példát és nagyon nagy erőt ad nekünk ahhoz, hogy ebből a 2024-es önkormányzati választásra is tudjunk töltekezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában