A különböző fogási módszerekkel is megismerkedtek a gyerekek

2022.07.04. 15:00

Kapásban gazdag tábori napok a Nyalóka-szigeten

A múlt héten Örspusztán, a Nyalóka-szigeten rendezte meg hagyományos nyári horgásztáborát legfiatalabb pecásai számára a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület.

Szabó Szabolcs

A Vércse család ifjú nemzedéke a 17 kilós ponttyal

Dunaújváros/Örspuszta - Somfai Rezső a DSHE elnöke lapunknak elmondta, az egyesület évről évre nagy figyelmet fordít a gyermekek horgászismereteinek bővítésére. Ennek érdekében szervezik meg gyermeknapon a népszerű versenyüket a Felső-öbölben, hirdettek nagy sikerű rajzpályázatot – a beérkezett alkotások még szemlézhetők a Munkásművelődési Központban –, valamint látogatnak el nyaranta a már említett örspusztai horgászparadicsomba. Mindezeknek köszönhetően a DSHE gyermek taglétszámuk az elmúlt években megsokszorozódott, ma már mintegy 350 lány- és fiúgyermek horgásztaguk van.

Vidám, élménygazdag horgásztáboron van túl a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület lelkes utánpótlása Fotók: DSHE

A Nyalóka-szigeten töltött tábori napok célja, hogy felkeltse az érdeklődést a sporthorgászat iránt, valamint, hogy a fiatalokat megismertesse a természet értékeivel. A tábor ideje alatt a gyermekek megtanulhatták például a helyes horogkötéseket, a különböző fogási módszereket és etikai szabályokat. Fontos, hogy a horgászat során a kifogott halra nem csak és kizárólag, mint az élelem forrására tekintenek, hanem a kifogást követően a protokoll szerint a visszaengedés élményével is gazdagodtak – tette hozzá Somfai Rezső.

Tamás Nikolett egy 10 kilós pontyot is fogott a házi versenyen

Az örspusztai napok egyik legnépszerűbb és a résztvevők által talán leginkább várt programja a táborzáró horgászverseny volt, amelyen a következő eredmények születtek:

Lányok: 1. helyezett – Takács Nikolett (12,20 kg), 2. helyezett – Kliszki Luca (2,34 kg), 3. helyezett – Milek Petra (1,67 kg).

Fiúk: 1. helyezett – Franyó Zétény (8,76 kg),  2. helyezett – Úr Viktor Dávid (4,68 kg),  3. helyezett – Vércse Ábel József (1,51 kg).

Összesítve a mezőnyben a legnagyobb halat fogta: Takács Nikolett 9,77 kg-mal (ponty). A Versenyen kívül, az első napon a Vércse család ifjú nemzedéke fogott egy 17 kg-os halat.


 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában