Együttműködési keretmegállapodás

2022.07.12. 14:00

Újabb cégekkel és szervezetekkel kötött megállapodást a DUE

Az erről szóló dokumentumokat kedden reggel ünnepélyes keretek között írták alá a felek. A Dunaújvárosi Egyetem részéről jelen volt dr. András István rektor, dr. Balázs László oktatási rektorhelyettes, Bartal Orsolya, a Bánki Donát Technikum új igazgatója, valamint Hidvégi Attila, a Profissimus Kft. – MIPA üzletfejlesztési igazgatója és Csintalan Zoltán, a BIS Hungary Kft. kirendeltség vezetője.

Molnár Emese

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

Dr. András István arról szólt, hogy intézményük széles spektrumú együttműködést tud ajánlani ehhez a közös munkához, a felsőoktatás, a szakképzés és felnőttképzés területén egyaránt. Azt látják, hogy a munkaerőpiac szereplőinek egyre több feladattal kell megbirkózni, a cégekhez begyűrűzik a munkaerőhiány és nehéz megtartaniuk a jól képzett munkaerőt. Többek között ilyen kérdéskörökre keresnek megoldást az együttműködés során. Példaként említette a rektor a munkaerő attitűd fogalmát, a lojalitást, amely bár elavultnak tűnhet, de egy vállalt, szervezet működésében meghatározó egy olyan szakmai csapat, akik megbízhatóak és hosszú távra elkötelezettek a munkahelyük iránt.  

Dr. Balázs László felidézte, fél évvel ezelőtt kezdték meg az egyeztetéseket a közös munkáról, és olyan képzések kialakítása a cél, amely az ipari partnerek igényeihez, munkaköreihez igazodik. Egyetemi szinten ez a műszaki menedzser képzést érinti leginkább, a felnőttképzés területén pedig célirányos képzéseket indítanának, például a projektmenedzsert (vállalati, kivitelezői, pályázati). 

Ez utóbbi szakemberhiányról beszélt Hidvégi Attila is, mint mondta, az országban kezdődő, vagy a már elindult beruházásokhoz rengeteg projektmenedzserre lenne szükség, szám szerint 2700 szakemberre. Olyan képzési lehetőségeket szeretnének kidolgozni az együttműködés által, amely valóban hasznosítható és hosszú távon kínál megoldást a munkaerőpiacon.  

Csintalan Zoltán ugyancsak megerősítette, hogy sok vállalatnak éppen a munkaerőhiány jelenti a további fejlődés gátját, ezért is tartják fontosnak a mostani együttműködést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában