Ideiglenesen lekapcsolták a vizet

2022.07.12. 16:43

Csőtörés történt a Római körúton - Frissítve

Molnár Emese

Fotó: LI

Az alábbiakban a Mezőföldvíz Kft. sajtóközleményét olvashatják: 

Az esti órákra helyreállhat a vízszolgáltatás a Római körúton

Egy 40-50 éves, öntött vas gerincvezeték meghibásodása miatt szünetel az ivóvíz-szolgáltatás Dunaújvárosban a Római körúton, ám a gyors intézkedés miatt várhatóan már az esti órákra helyre áll az ivóvízszolgáltatás.

A délután 15.00 órakor észlelt csőtörés helyszínén a viziközmű-szolgáltató rekordgyorsasággal kezdte meg a hiba feltárását és az elhárítást, a vezeték javítását, ami után várhatóan az esti órákra helyre áll a vízszolgáltatás a csőtörés miatt kiesett épületekben. 

A Mezőföldvíz Kft. szakemberei a hiba bejelentése után alig kevesebb, mint 30 perc múlva a helyszínre érkeztek és megkezdték a vezetékjavítási munkálatokat, illetve a hálózat kizárását. A további vízfolyás megszüntetése érdekében a közüzemi hálózatot a lehető legkevesebb fogyasztó érintésével zárta ki a szolgáltató, így kerülve el azt, hogy még több ügyfél maradjon ivóvíz nélkül.

Munkájuknak köszönhetően végül csupán a Római körút 32.-38. számig ellátott társasházakat érinti a szolgáltatás szünetelése. A hiba elhárításán folyamatosan dolgoznak a szakemberek. A fogyasztók a hiba ellenére sem maradnak ivóvíz nélkül, mert a munkálatok befejezéséig lajtos kocsival biztosítják az ivóvizet számukra. A lajtos kocsi a Római körút 38. sz. előtt áll a fogyasztók rendelkezésére.

A Mezőföldvíz Kft. a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a minőségi szolgáltatásra a városban, az okozott kellemetlenség idején tanúsított türelmet pedig megköszöni a fogyasztóknak. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában