A pályázati forrásnak köszönhetően zeneművészeti alkotótábort szerveznek a kulcsi Duna-parton

2022.07.24. 16:00

A tehetségesek szárnyakat kapnak

Idén nyáron meghívásos zeneművészeti tábort rendezett Kulcs Község Önkormányzata tehetséges helyi gyerekeknek.

Török Tímea

Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A tehetséggondozó tábor július 18. és 22. között tartott a megújult kulcsi hajóállomáson. A szervezésében hazai és nemzetközi sikereket elérő fiatal művészek, helyi művészetszerető emberek, valamint a Jazz P’Art elnevezésű civil szervezet vett részt. A táborvezető, szervező, Lukács Anna a következőket mondta el lapunknak:

– Az önkormányzat a Nemzeti Kulturális Alapnak nyújtott be pályázatot. Az elkészített tender sikerének, illetve forrásainak köszönhetően olyan alkotótábort valósíthatunk meg, amelyben a részvétel a gyermekek számára térítésmentes. Ez alatt az együtt töltött hét alatt a fókuszban a hangszeres gyakorlás áll, amelyet zeneesztétika és zenetörténelem egészít ki. Ugyanakkor más művészeti ágak felé is elkalauzoljuk majd a gyerekeket, és különböző képzőművészeti technikákat is megismerhetnek a hét során a kulcsi zeneiskolások. Mindezt a muzsikához kapcsolódó élménypedagógiai foglalkozások egészítik ki. A tábor utolsó napjára pedig közös, a nagyközönség számára is nyilvános koncertet tervezünk, így vesznek búcsút az együtt töltött hét után egymástól a résztvevők – mondta el Lukács Anna.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában