Közélet

2022.06.28. 15:00

Vasárnap időközi választást tartanak

Brousil Csaba

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Dunaújváros - Július 3-án időközi választást tartanak városunkban a 2-es számú választókörzetben, mert Utassy Éva, a Rajta Újváros! Egyesület képviselője 2021. április 21-én elhunyt, ezáltal megüresedett itt a közgyűlési mandátum.
A koronavírus-járvány miatt nem lehetett időközi választást és népszavazást kitűzni, a kiírt választások pedig elmaradtak. Április 10-étől azonban ismét kitűzhetőek lettek az időközi önkormányzati választások. Az elmaradt időközi választások kiírására 15 napjuk volt a választási bizottságoknak. A választásokat úgy kellett kiírniuk, hogy a szavazás napja a kitűzés napját követő 70. és 90. nap közé essen. Az időközi választás legkorábbi időpontja június 19. lehetett, a legkésőbbi pedig július 3. A Helyi Választási Bizottság (HVB) a dunaújvárosi 2-es számú választókerület esetében az utóbbi dátumra tűzte ki a referendumot.

Öt szavazókörben lehet majd a voksokat leadni Fotó: Archív/DH

A jelöltállítás megtörtént: a jelölő szervezetek jelölteket állítottak, de vannak akik függetlenként indulnak vasárnap. A választási bizottság meg is alkotta a jelöltek szavazólapi sorrendjét. Ez a következő lesz: 1. Novák Istvánné (Rajta Újváros! Egyesület), 2. Hum János (független), 3. Lőrinczi Konrád (FIDESZ-KDNP), 4. Badó Péter (Mi Hazánk Mozgalom), 5. Gebei Bálint (független).
A 3542 választásra jogosult állampolgár vasárnap reggel hat és este hét óra között adhatja le szavazatát a 2-es számú választókörzetben, összesen öt szavazókörben. A választás részleteiről és annak végeredményéről természetesen beszámolunk majd olvasóinknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában