Nem fizette vissza

2022.06.22. 09:00

Üdülni vágyókat ejtett tévedésbe és károsított meg egy férfi

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétsége és további bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki üdülni vágyókat ejtett tévedésbe és károsított meg.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlottal 2019. nyarán megállapodott egy férfi – aki egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei panziót és apartmanházat üzemeltetett – abban, hogy az internetes hirdetésre jelentkező vendégekkel a vádlott tartja a kapcsolatot, és az általuk utalandó előlegeknek bankszámlát nyit. A vádlott az egyik pénzintézetnél számlát nyitott, amelyre a hirdetésre jelentkezőkkel az előleget átutaltatta. A férfi a számlához két bankkártyát igényelt, az egyiket átadta a szálláshelyeket üzemeltető férfi részére.

A vádlott 2019. június 4-étől azonban már nem állt a szálláshelyeket üzemeltető megbízásában, ezért úgy döntött, hogy a férfinak átadott bankkártyát letiltatja, de a hirdetésre jelentkezőkkel továbbra is tartja a kapcsolatot, velük az előleget átutaltatja annak ellenére, hogy ahhoz már az üzemeltető nem férhetett hozzá.

Négy sértettől egyenként 12.000 és 20.000,- Ft közötti előlegeket utaltatott az általa nyitott számlára, amelyeket felvett, majd saját megélhetésére költött. A férfi valamennyi sértettet tévedésbe ejtette, amikor azt a látszatot keltette, hogy ő még az apartmanok foglalására jogosult, és velük az előleg összegéről és utalásáról megegyezett. A sértetteknek okozott kárt a vádlott nem térítette meg.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben, tárgyalás mellőzésével közérdekű munka büntetés kiszabását, vagyonelkobzást, valamint a sértettek által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában