Megemlékezés

2022.06.05. 13:00

Trianoni szerződésre emlékeztek Baracson, Mezőfalván és Kisapostagon

Horváth László

Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

1920. június negyedike a nagy Magyarország keresztre feszítése volt. Az igazságtalan és hazánk számára megalázó trianoni békeszerződés az egyik legsötétebb folt történelmünkben – hallhattuk a megemlékezések beszédeiben.

Baracson, a templomosi templomkertben tartották a trianoni békeszerződésre való emlékezést. A programban Nagy Richárd református lelkész, Horváth Béla történelemtanár és Várai Róbert Baracs polgármestere mondta el gondoltait. Ha a magyarok az elszakított országrészekben megkapnák a tiszteletet és megbecsülést, akkor mi is másként viszonyulnánk a történelem ezen vonatkozásaihoz – hallhattuk. Az ünnepség a Baracsi Vadalmafa Népdalkör előadásával és koszorúzással zárult.

Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

Kisapostagon a Trianoni emlékműnél tartottak megemlékezést, melyen az önkormányzat részéről Márkli János alpolgármester és Dortné Tibai Emese képviselő vett részt. A település evangélikus lelkésze, Stermeczki András és Horváth Béla történelemtanár mondott ünnepi beszédet. Verssel készült Nagy Ferenc, a kisapostagi dalkör pedig énekkel emelte a megemlékezés fényét. A résztvevők megkoszorúzták az emlékművet és virágokat helyeztek el rajta.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában