Csipetka fesztivál

2022.06.24. 21:53

Szombaton vár egy kis csipetka dunaegyházi vendégszeretetet

A Duna túloldalán, Dunaújvárostól nem messze remek programmal várja az érdeklődőket a Csipetka fesztivál Dunaegyházán.

Kállai Félix

A csipetka egy helyi különlegesség, egy tartalmas leves, melyet kézzel készített, csipetkézett tészta hozzáadásával készítenek. A helyiek remekül értenek a finom ételek készítéséhez, hiszen az elmúlt hét szombatján is a testvértelepülésükön, Kisapostagon a falunapon megnyerték a bográcsos ételek versenyét egy kiváló vörösboros marhalábszárpörkölttel.

A Csipetka főzőversenyre a helyszínen lehet nevezni a csapat és a csapatkapitány nevével. A nevezés ingyenes, azonban a főzőversenyhez az alapanyagokról és eszközökről minden csapat magának kell gondoskodnia. A csapatok, ahogy minden évben, ajándékot kapnak, és értékes nyereményekért versenyezhetnek. A versenyen az alábbi kategóriák szerint értékelik az elkészült ételeket: Dunaegyháza Csipetkája 2022-ben és a Legszebb színű Csipetka. Ezen kívül a Legbarátibb csapat is jutalomban részesül. A Nem Csipetka kategóriában pedig minden más ételt zsűriznek. 

Hogy a felnőttek nyugodtan főzhessenek, a gyerekeknek interaktív foglalkozást biztosítanak a szervezők a színpad előtt. 

Egész nap változatos programok lesznek a színpadon. 
Nyolc órakor indul a rendezvény kapunyitással, helyfoglalással, majd a főzőversenyre lehet nevezni, kilenckor elkezdődik a CSIPETKA FŐZŐVERSENY, tíztől gyerekprogramok, játékok, vetélkedők, arcfestés kezdődik, majd délben kötélhúzó verseny lesz a Solti Bikákkal. Fél egykor jó ebédhez szól a nóta a Jasná Jesefi Nyugdíjas Klubbal, majd a zsűri értékeli az elkészült ételeket. Egy órakor a gyerekek egyik kedvence a habparty következik, majd délután két órakor kihirdeti a zsűri a főzőverseny eredményeit. Ezzel még nincs vége a fesztiválnak, hiszen délután három órakor a SInecnice Táncegyüttes műsora következik, majd négytől Hőss Nóra dance fitness bemutatóját tekinhetik meg az érdeklődők, a bátrabbak le is mozoghatják az ebédet. Öt órakor a WALKING MAMA zenekar, este hétkor pedig a TÁBORTŰZ Zenekar szórakoztatja a vendégeket. Fél tíz előtt tíz perccel tűzijátékban gyönyörködhetnek a fesztiválozók. A Party-Grill büfében retro disco várja a táncoslábúakat. 

Az egésznapos program során vízi dodgem, vízifoci, gokart, trambulin, légvár, egészségsátor, fröccsbusz, lángos, vattacukor és kirakodók várják a vendégeket.

A szervezők célja az, hogy a baráti társaságokkal közösen kellemes, családias hangulatú napot töltsenek együtt a fesztiválon, hogy mindenki jól érezze magát egy gyönyörű környezetben, finomakat egyen-igyon, megkóstolhassa a hamisítatlan Dunaegyházi Csipetkát és megtapasztalhassa a dunaegyházi vendégszeretetet.

Szilágyi István Dunaegyháza polgármestere és Pulay Balázs, a nyertes pörkölt főszakácsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában