Dunaújváros

2022.06.29. 08:00

Spányi Antal főpásztor áldja meg az üvegablakot

duol.hu

Fotó: Katona Andras

Dunaújváros - A helyi római katolikus közösség nyár eleji programjait foglalta össze lapunknak küldött levelében dr. Fekete Gábor Lajos, a Dunaújváros Római Katolikus Plébánia sajtóreferense. Június 12-én, Szentháromság vasárnapjának főünnepén 16 elsőáldozó volt a színültig megtelt nagytemplomi átimádkozott falak között: 9 lány és 7 fiú. Közülük néhányan ezen alkalommal részesültek a keresztség szentségében. Ugyancsak Szentháromság vasárnapján – mint arról a DH-is beszámolt – került sor az óvárosi templomban nagyszabású telt házas koncertre a Pentele Baráti Kör szervezésében. 

A jótékonysági koncerttel összefüggésben 440 300 forint gyűlt össze az óvárosi templom környezetének szépítésére, az épület 158. születésnapján. A pénzösszeg hatékony felhasználásáról később dönt a szintén ebben a hónapban megválasztott új egyházközségi képviselő-testület. 

Szentháromság vasárnapjának főünnepén 16 elsőáldozó volt a Krisztus király római katolikus főtemplomban

Ami a közelgő eseményeket illeti: július 2-án, szombaton, Sarlós Boldogasszony ünnepén – a délután 4 órára áthelyezett szombati szentmisén – a megyés püspök látogat a Krisztus király római katolikus főtemplomba. Spányi Antal főpásztor ezen a Mária-ünnepen áldja meg a nagytemplom most elkészült kilencedik, egyben utolsó nagy méretű festett üvegablakát, amellyel befejeződött a szentély és a hajó részleges megújítása, a belső szakrális tér barátságosabbá tétele. Tekintettel a délutáni püspöki szentmisére, az aznapi szokásos szombat esti, 6 órai szentmise elmarad. Fontos információ a hívek számára, hogy július 9-től, a szombat esti, 6 órai kezdésű szentmisék átkerülnek az Óvárosba, egyelőre a nyári hónapokra. A vasárnap délelőtti, 9 órai kezdésű szentmisék helyszíne továbbra is a nagytemplom lesz. 
Augusztus 1-től ötnapos vakációs hittantábort szervez a plébánia gyermekek számára a Velencei-tó és Seregélyes között elterülő Elza major „Pelikán Ház” erdei iskolájában. A még be nem töltött helyekről a plébánia és a hittantanárok útján érdeklődhetnek a hittanos gyermekek, a szülők, gondviselők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában