Közélet

2022.06.23. 09:00

Polgármester-választás lesz

Brousil Csaba

20220403 Dunaújváros Országgyűlési képviselő választás - szavazás Dunaújvárosban Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH Képen: 1. sz. szavazókör - Dunaújváros

A koronavírus-járvány miatt nem lehetett időközi választást és népszavazást kitűzni, a kiírt választások pedig elmaradtak. 
Április 10-étől azonban ismét kitűzhetőek lettek az időközi önkormányzati választások. Az elmaradt időközi választások kiírására 15 napjuk volt a választási bizottságoknak. A választásokat úgy kellett kiírniuk, hogy a szavazás napja a kitűzés napját követő 70. és 90. nap közé essen. Az időközi választás legkorábbi időpontja június 19. lehetett, a legkésőbbi pedig július 3. A Helyi Választási Bizottság döntése értelmében június 26-án időközi polgármester-választást tartanak Perkátán. 

Négy szavazókörben lehet majd voksolni Fotóillusztráció: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Mint ismeretes, a 2019 októberében megválasztott polgármester, Somogyi Balázs 2020 szeptemberében lemondott megbízatásáról. A vezetői feladatokat jelenleg Oláh István ügyvivő alpolgármester látja el, aki független jelöltként indul a hétvégi voksoláson a Fidesz támogatásával. A másik jelölt a szintén függetlenként induló Szőke Imre. A választásra jogosultak négy szavazókörben adhatják le voksaikat vasárnap reggel hat és este hét óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában