Móra iskola

2022.06.21. 11:30

Nyári élmény kütyük nélkül

Visszavonhatatlanul itt a nyári szünet, amikor is a gyerkőcök egy időre elköszönhetnek az iskolától. A legtöbb oktatási intézményben ellátják őket különböző feladatokkal. De a vakáció nem csak a gyakorlásról kell hogy szóljon, hanem sokkal inkább a kikapcsolódásról. Erre jó lehetőség a nyári tábor.

Török Tímea

Fotó: LI

Sok családnál a nyári programok kiválasztásánál az aktív, minőségi elfoglaltság mellett a biztonságos gyerekfelügyelet megszervezése is fajsúlyos kritérium. 
Városunkban tegnap nyitotta meg a kapuit a központi napközis tábor. Az önkormányzat szervezésében nyolc héten keresztül – június 20. és augusztus 12. között – várják a gyerekeket. A központi helyszín ismét az élményfürdő, azonban a speciális igényű gyerekeket is örömmel várják, őket az altábor helyszínéül szolgáló Móra-iskolában. 

A biztonságos gyermekfelügyeleten kívül a táborban sokkal többet: élményt kapnak a gyerekek Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Minden hétköznap 8–16 óra között tartják a foglalkozásokat, de ezúttal is van lehetőség ügyeletre (6 órától, illetve 17 óráig a fürdő előtti területen). A tábor napi díja kétezer forint gyermekenként, ez magában foglalja a napi háromszori étkezést és a külön programok díját is. A turnusokra folyamatosan lehet jelentkezni a tábort lebonyolító Gazdasági Ellátó Szervezetnél, azonban csak azt a gyermeket tudják fogadni, akinek a szülei a turnus előtti héten már befizették a tábor díját. 

Zrínyi Liliána visszatérő táborozó

Szabó Gabriella, a Dózsa György-iskola pedagógusa a tábor vezetője már negyedik éve: – Ebben az évben 90 főre maximalizáltuk a táborozók számát turnusonként. Egy csoportban 15 gyereket fogadunk, és minden csoportnak külön tanári felügyeletet biztosítunk, ezen felül pedig van egy vezető helyettes kollégám is. 

A napközis tábor központi helyszíne ismét az élményfürdő

– Ezzel együtt úgy vélem, a biztonságos gyermekfelügyeleten kívül nálunk sokkal több mindent kapnak a gyerekek. A tavalyi sikeres programelemeket idén ismét beterveztük. Tehát lesz bűn- és baleset-megelőzési program a rendőrség közreműködésével, amelyre majd a Munkásművelődési Központban kerül sor. Biztosan ellátogatunk a gyerekkönyvtárba, a moziba és a színházba is. Ismét megnézzük az utazó planetárium előadását is, lesz ugrálóváras napunk vattacukorral megédesítve, és rengeteg fürdőzés, fagyizás és szabadtéri játék. 


– Fontosnak tartom, hogy a gyerekek találjanak vissza a táborban a szabad levegőn való játékhoz, és kicsit nélkülözzék az „okoskütyüket”. A táborban szerzett újabb élmények majd szerves részét fogják képezni a személyiségüknek. Ezek az élmények főleg a társas léthez, az ahhoz tartozó szerepekhez kapcsolódnak. Tapasztalataim és a visszajáró gyerekek elmondása alapján a legnagyobb pozitívum, amit a gyerekek a táborozással kapnak, az a barátságok kialakulása és a közösség érzése – mondta el lapunknak a tábor vezetője, Szabó Gabriella. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában