Rendkívüli közgyűlést hívott össze a polgármester

2022.06.30. 14:01

Két héttel a júniusi rendes ülés után hét sürgős javaslatról kellett dönteni

A Pénzügyi, Gazdasági és Városüzemeltetési Bizottsága június 27. napján kelt indítványában kezdeményezte a közgyűlése rendkívüli ülésének összehívását a soron következő rendes üléséig nem halasztható, a közgyűlés döntését igénylő ügyekben. Pintér Tamás polgármester a rendkívüli testületi ülést június 30-ra hívta össze

Brousil Csaba

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Fotó: Zsedrovits Eniko

A nyílt ülésen hét napirendi pontot tárgyaltak a képviselők. Az első pontban a közgyűlés a határozatával az ELENA projekt megvalósításához szükséges feltételes közbeszerzési eljárásban benyújtandó ajánlattételi felhívást hagyta jóvá. A polgármester bejelentette, hogy ennek keretén belül a város teljes közvilágítását korszerűsítik, valamint az Arany iskola és a Városháza főépületének hőszigetelését és nyílászáró-cseréjét szeretnék elvégeztetni. Mind a polgármester, mind Szabó Zsolt alpolgármester méltatta ezt a kezdeményezést, mondván, hogy több fény lesz így a városban és mégis energiatakarékosabb lesz a közvilágítás működtetése. Arról nem beszéltek, hogy még az előző városvezetés döntött arról, hogy Dunaújváros konzorciumi tagként csatlakozzon az ELENA projektfejlesztési támogatás benyújtásához, s Cserna Gábor akkori polgármester írt alá a hat megyei jogú város együttműködését, Palkovics László akkori miniszter jelenétében.

Javaslatot fogadtak el az Innopark Nkft. elszámolása, kontrollrendszere, SZMSZ-e és gépkocsihasználati szabályzatának elfogadásáról, valamint támogatási szerződés módosításárról is. A közgyűlés elfogadta a DVG Zrt. 2021. évre vonatkozó éves ellenőrzési jelentését. Ebbe olvasóink is szívesen betekintenének. A közgyűlés a DKKA Nonprofit Kft. kérelmére az önkormányzati tulajdonban levő, kivett sporttelep megnevezésű ingatlanon a DKKA-val üzemeltetési szerződés alapján üzemeltetett dunaújvárosi Sportcsarnok (kézilabdacsarnok, VIP helyiségek; egyéb épületek (klubház, szálló és étterem) vonatkozásában hozzájárul a tervezett projektelem megvalósításához. Az, hogy pontosan milyen projektelemről van szó, az a közgyűlésen nem derült ki, a javaslat mellékletei pedig a nyilvánosság számára nem elérhetőek. Erre azonban mindenképpen visszatérünk.

A képviselők szintén megszavazták a a dunaújvárosi Jégcsarnokra vonatkozó üzemeltetési szerződés módosítását. Illetve döntöttek arról, hogy a „Táborállás csapadékvíz elvezetése” című projekt megvalósítása érdekében a Barsi Dénes utcai csapadékvíz elvezetési létesítmények kivitelezési feladatait a Dunanett Nonprofit Kft. lással el bruttó 137 millió forintért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában