Várja őket az iskola

2022.06.10. 17:00

Elballagtak a kulcsi óvoda nagycsoportosai

Kulcs - Az óvodai élet lezárását jelképező ballagási ünnepséget június 3-án tartották a Százholdas Pagony óvodában. Sok év után újra 4 csoportból, összesen 24 kisgyerek ballagott el a település nevelési intézményéből.

Török Tímea

Fotó: LI

 Rendné Pocsai Izabella intézményvezető a következőkkel búcsúztatta a nagycsoportosokat: 
– A búcsúzás megható érzésekkel teli pillanatai ezek. De nem szomorkodni jöttünk ma össze, hanem ünnepelni. Ünnepelni valami új kezdetét. 
– Megmondom őszintén, ilyenkor kicsit nehéz szívvel engedjük útnak a gyerekeket, de vigasztal minket, hogy legtöbben itt maradnak a közelünkben: továbbra is lesznek közös programjaink, ünnepeink, az utcán „összefutunk”, és tudunk róluk továbbra is, hogy mi történik velük. Lesz lehetőségünk megkérdezni tőlük, hogyan viselkedik a tanító néni? 

Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A játék mellett már egy érdekes világ, a számok birodalma és a betűország vár rájuk. Egy új mese kezdődik az életükben, amelyben mi már nem szerepelhetünk. De ott is lesznek más tündérek, lesznek más királyfik, királylányok, sárkányok, hegyek és rengeteg próba is. 
Tarisznyájukat megtöltöttük sok-sok élménnyel, emlékkel, amelyekből ebben a „furcsa” 3 évben is igyekeztünk minél többet nyújtani nekik. Az elmúlt napokban izgatottan számolták a gyerekek, mennyit kell aludni, s a búcsúzó verseket vidáman igyekezték gyakorolni. De ma már nem próbáltunk, ma búcsúzunk és ünnepelünk, hiszen tárt karokkal várja őket az iskola – mondta el az óvodavezető. 

Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában