Közélet

2022.06.25. 09:00

Beszámolók és támogatások az ülésen

Ülést tartott csütörtökön a Fejér Megyei Közgyűlés. Mint arról a megyei szervezet honlapján beszámoltak, ebben a félévben ez volt az utolsó találkozója a megyei döntéshozóknak, amelyen részt vett dr. Mészáros Lajos, térségünk ország­gyűlési képviselője is.

Molnár Emese

Fotó: Skobrak Denes

Az előzetes meghívó alapján tizenhét napirendi pont megtárgyalása várt a közgyűlés tagjaira. 
A csütörtöki ülés első részében a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér Megyei Igazgatóságának szakmai beszámolóját hallgatta meg a testület. 
Dr. Molnár Krisztián, a Fe­jér Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, a beszámolók nem csupán a 2021-es esztendő eredményeit tartalmazzák, hanem fejlesztési irányokat is megfogalmaznak a három szervezet tekintetében. 

A nyári szünetet megelőzően a Fejér Megyei Közgyűlésnek ez volt az utolsó ülése Fotó: FMK

A rendőrségi beszámoló kapcsán az elnök hozzátette, hogy az ülés napirendi pontjai közt szerepelt egy olyan települési támogatás, amelynek köszönhetően terveik szerint az adonyi rendőrőrs 20 millió forint támogatásban részesül. A Fejér Megyei Közgyűlés elnöke köszönetét fejezte ki mindhárom szervezetnek az elmúlt esztendőben nyújtott magas szakmai színvonalú munkájáért, amelyet a Fe­jér megyei lakosok érdekében végeztek. 
A közgyűlésen döntöttek még a többi között arról is, hogy a megyei önkormányzat három Fejér megyei településnek összesen 450 millió forint támogatást nyújt, amelynek jelentős részét fejlesztési támogatásként kapják az érintett települési önkormányzatok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában