Prága és Milánó

2022.06.21. 18:00

A Rudas újra külföldön az Erasmus+ programmal

Hosszú idő után újra külföldre készülnek a Rudas iskola tanulói és oktatói. A korábbi években a Tempus Közalapítvány által kiírt és megnyert Erasmus+ mobilitási pályázatoknak köszönhetően idén Prágába és Milánóba utazhat 18-18 diák és 2-2 fő kísérő oktató, továbbá tanári mobilitásban vesz részt 5-5 fő oktató.

duol.hu

Látogatás az olasz Shall we go project consult cégnél, a képen balról jobbra: Tarik, Pocsainé Varga Veronika, Gloczné Behon Marianna, Priscilla Cassetti, Matussné Füleki Hella

A tanulók az összefüggő nyári gyakorlat keretében tudnak 4 hetet eltölteni ágazataiknak megfelelő cégeknél sport, ügyvitel és turisztika területeken. A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan a tanulókat tanulmányi eredményeik, nyelvtudásuk, motiváltságuk alapján választjuk ki, majd egy rövid táborozás során az iskolában tartunk számukra felkészítést közösségépítés és a célország kultúrájának megismerése céljából.

Idén először Pocsainé Varga Veronika, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója, Gloczné Behon Marianna, az iskola szakmai és általános igazgató-helyettese valamint Matussné Füleki Hella, az intézmény projektkoordinátora előzetes látogatást tettek a két városban, melyek során a szervező cégek vezetőivel találkoztak, továbbá betekintést nyerhettek néhány gyakorlatot lebonyolító céghez is. E látogatások során sportegyesületeket, szállodákat, irodaegységeket ismerhettek meg és a tanulók leendő szálláshelyein is járva megbizonyosodtak arról, hogy a diákok a 4 hét során európai színvonalú körülmények között fogják tölteni gyakorlatukat a kinn tartózkodás ideje alatt.

Az iskolában a korábbi évek alatt megvalósult mobilitási tevékenységek során készült képekből tablókat készítettek, amelyekre méltán lehet büszke az iskola közössége. A korábbi két milánói, két bécsi és egy barcelonai mobilitás közösségi élményeit a kiállított tablókon minden nap láthatják a rudasos diákok, pedagógusok egyaránt, ami tovább motiválja őket az Erasmus+ pályázatokban való részvételre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában