Gála

2022.06.04. 20:00

A móriczosok ünnepén - kégalériával

Szabó Szabolcs

2022.06.03. Móricz Zsigmond Általános Iskola évvégi gálája Dunaújváros Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Dunaújváros A járványhelyzet miatt az utóbbi években elmaradt a Móricz Zsigmond Általános Iskola egyik leginkább várt, hagyományos nagy eseménye, a tanév végi gála. A Móricz közössége a napokban visszatért a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nagyszínpadára, és tartalmas gálamaratonnal ajándékozza meg a lelkes nagyérdeműt (a háromnapos gálasorozat ma délután zárul – a szerk.). 
A csütörtök esti fellépés kezdetén az intézmény vezetője, Horváthné Ottinger Hajnalka külön üdvözölte a Móricz két korábbi legendás igazgatóját, Jakabné Józsa Klárát és Jankó Árpádot, valamint köszönetet mondott a diákokat az egész tanév során felkészítő kiváló pedagógusoknak. 


„A móriczosok számára ez egy igazi ünnep, amelyet hosszas és kitartó felkészülés előzött meg. Amikor zenét hallgatunk, az mindig feltölt, kikapcsol. Zenélni öröm, egyszerre fizikai és szellemi kihívás, kiteljesedés. A móriczos szellemiség mögött erős túlélési ösztön lakozik, ami nem tudható be másnak, csakis intézményünk örökségének. A művészetek megismerése, szeretete mindig fontos feladata volt a móriczos közösségnek. Továbbra is kötelességünk, hogy iskolánkban a zenei nevelés olyan hatékony és színvonalas, mint amilyet a magyar zenei kultúra megérdemel.” – fogalmazott Hor­váth­né Ottinger Hajnalka. 
A Móricz ígéretéhez híven ünneppé varázsolta a csütörtök estét. A kórusprodukciók mellett számos élvezetes zenés és néptáncos számnak tapsolhatott a közönség. A végzős, 8. osztályos diákok pedig emlékezetes előadással, az Aranyhaj című mese musical feldolgozásával búcsúztak az intézménytől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában