Internet

2022.05.04. 08:00

Wifi4EU Vezeték nélküli Hotspot rendszer Adonyban

A WiFi4EU kezdeményezés célja, hogy szerte Európában ingyenes wifi-hozzáférést biztosítson a polgárok számára nyilvános helyeken, többek között parkokban, tereken, középületekben, könyvtárakban, egészségügyi központokban és múzeumokban. A prorgam keretében Adony is pályázott és nyert támogatást nyilvános internet hozzáférési pontok létesítésére.

A létesítést a Kevenet Csoport végezte 2022. első félévében. Az átadott pontok listáját a melléklet térkép tartalmazza. Bár a hálózat használata egyszerű, a következő leírás segíthet elakadás  esetén: a Wi-Fi hálózatra történő felcsatlakozás  alapfeltételei a valamely Wi-Fi szabványt támogató elektronikai készülék megléte (okostelefon, tablet, notebook). A csatlakozás lépései: 1, Győződjünk meg arról, hogy a vezeték-nélküli internetcsatlakozás (Wi-Fi) lehetősége engedélyezve van a készüléken. 2, Hálózat kiválasztása: a készülék „Wi-Fi” menüpontja  alatt válasszuk ki a „WiFi4EU” nevű  vezeték-nélküli hálózatot. 3, Bejelentkezés: a csatlakozást követően a készülék még nem fog rendelkezni automatikusan internetkapcsolattal, ehhez mindenféleképpen szükséges a hálózatba bejelentkezni. Ehhez a készülék kijelzőjének felső részén felugró üzenetre (Bejelentkezés a Wi-Fi hálózatra / Sign in to Wi-Fi network) kell bökni/kattintani. Előfordulhat, hogy a készülék nem jeleníti meg automatikusan az ablakot, ilyenkor egy böngésző programot elindítva érhető el a bejelentkező terminál. Az internetelérés érdekében a felhasználói feltételeket el kell fogadni, valamint a „csatlakozás” gombra rá kell kattintani. A felhasználási feltételek megtekinthetőek a bejelentkezési terminálon keresztül. Sikeres bejelentkezés követően szabadon lehet böngészni az interneten. A rendszer a bejelentkezéstől számított 8 órán keresztül biztosítja az internetkapcsolatot a település valamennyi végpontján, utána újbóli “bejelentkezésre” van szükség. A hálózat használata díjmentes, azonban nem használható tartós letöltésekre.

Dabas_Sari_560x860

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában