Közlekedési csomópont

2022.05.13. 07:00

Ünnepélyes keretek között adták át az új buszfordulót és parkolót

Elkészült Kulcson a lakosság komfortérzetét és közlekedésbiztonságát jelentősen növelő új buszforduló, amelynek hivatalos átadóját tegnap tartották. Olyan közlekedési csomópont épült, járdával, autóbusz-fordulóval és megállóhellyel, amely az adottságokat figyelembe véve és az igényekhez igazodva összeköti a helyi buszközlekedést a 6-os főúti helyközi megállókkal, és ahol 18 jármű parkolására is lehetőség nyílik majd a forgalomba helyezési eljárás után, június közepétől.

Török Tímea

2022.05.12. Kulcs buszforduló átadása Fotón: Jobb Gyula polgármster, Dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő, Dr. Molnár Krisztián a Fejér megyei Közgyűlés elnöke Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Kulcs - Az áprilisi műszaki projektzárás után május 12-én délelőtt sor került a település új buszfordulójának ünnepélyes átadására. 
Az eseményen Jobb Gyula köszöntötte az egybegyűlteket. Majd a településvezető arról beszélt, hogy az új buszforduló kialakítására azért volt szükség, mert a jelenlegi buszvégállomás a település belső részén található. Ezért a buszjárat nem érinti a település valamennyi pontját, illetve távol esik a 6-os főút melletti megállóktól. Pedig jelentős utasforgalom bonyolódik. 

Jobb Gyula polgármester, dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő és dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az önkormányzat a beruházásra közel 45 millió forint vissza nem térítendő központi költségvetési támogatásban részesült. Így a projekt megvalósításával lehetővé vált az igényekhez illeszkedő infrastruktúra-szolgáltatás bővítése. 
A polgármester megköszönte a Volánbusz Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megjelent képviselőinek, Tímár Gábor tervezőnek, a kivitelező Duna-Via Építőipari Kft.-nek, a helyi hivatalnak és a képviselő-testületnek a csapatmunkát. Kiemelte, hogy Magyarország Kormánya és a Fejér Megyei Közgyűlés támogatása nélkül ez a projekt sem valósulhatott volna meg, majd átadta a szót dr. Mészáros Lajosnak. 

Tegnap sor került a kulcsi új buszforduló ünnepélyes átadására

A térség országgyűlési képviselője elsőként a település lakóinak a támogatását köszönte meg a választáson, amely eljuttatta a parlamentbe. Majd gratulált és örömét fejezte ki, hiszen az új buszforduló a parkolókkal jelentősen megkönnyíti majd a kulcsiak életét – fejtette ki dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő. 
 

Járda, buszmegálló és -forduló, valamint 18 új parkoló is létesült

Dr. Molnár Krisztián, a Fe­jér Megyei Közgyűlés elnöke azt mondta, hogy mindig jó érzés, ha olyan beruházás átadására érkezhet, mint a kulcsi is, amely a lakosság komfortérzetét, közlekedésbiztonságát növeli és nem utolsósorban lehetővé teszi a kulturált parkolás lehetőségét is. 
– A forrás folyamatos, ezért is nagyon fontos, hogy a település vezetése és az ország egy irányba haladjon, egy felé húzzon. Az országgyűlési képviselő nagyon fontos kapocs e tekintetben, és a választással immáron ez is beteljesült. Köszönjük a kulcsiak támogatását – fejtette ki az elnök. 
 

Dr. Molnár Krisztián arról is tájékoztatott, hogy júniusban nagyságrendileg mintegy 100 millió forint érkezik Kulcsnak a közgyűléstől. Jelenleg az igények felmérése és a pontos egyeztetés folyik, de az elnök hangsúlyozta, hogy a kulcsi lakosok számíthatnak a közgyűlés támogatására. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában