Nagyvenyim

2022.05.26. 08:00

Tisztelettel várják az anyagi támogatásokat

duol.hu

Nagyvenyim Gyűjtést indított a római katolikus egyházközség.  Erről kérdeztük Cellerné Szloboda Arankát, a helyi karitász vezetőjét, aki elmondta nekünk, hogy a nagyve­nyimi temetőben eltemetett Dolmány Vendel atya síremlékét az elmúlt 34 év alatt az időjárás kikezdte, tönkrement, megrepedezett, ezért szeretnék Vendel atya sírját felújítani, illetve egy új sírkövet készíttetni. 
Dolmány Vendel István ciszterci pap 37 éven keresztül volt Nagyvenyim plébánosa (1951-től 1988-ig). 
Halála után, 1997-ben megkapta a Nagyvenyim díszpolgára kitüntető címet. 
 

Vendel atya síremléke, mely felújításra szorul Fotó: Bajusz György

A régóta Nagyvenyimen élők még emlékeznek rá, hiszen tevékenyen részt vett a falu életében. Ismerte az itt lakó családokat, a gyerekeket – mindig volt hozzájuk egy kedves mondata. Aktív szurkolója volt a nagyvenyimi focicsapatnak is, nem múlhatott el úgy mérkőzés, hogy ne lett volna a pálya szélén, és buzdította volna a csapatot. 
Aki úgy gondolja, hogy szeretne anyagilag hozzájárulni a síremlék megújításához, az megteheti a templomban a vasárnapi 10 órai szentmisén, de lehetséges átutalással is fizetni a 11101002-19821522-36000001 nagyvenyimi római katolikus egyházközség számlájára. A közleményben kérjük feltüntetni a „Vendel atya síremlékére adomány” szöveget. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában