Hagyomány

2022.05.27. 12:00

„Soha ne felejtsetek el a szívetekkel látni”

Szabó Szabolcs

2022.05.26. Pintér Béla koncert a Szabó Magda Református Általános Iksolában Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Hagyomány a Bocskai István Református Oktatási Központ dunaújvárosi Szabó Magda tagintézményében, hogy az egyházi ünnepekhez kapcsolódóan úgynevezett csendesnapot tartanak az intézményben. Áldozócsütörtök – Jézus Krisztus mennybemenetele ünnepének hagyományos elnevezése a magyar nyelvterületen – alkalmából tegnap reggel Kovács Henrietta Judit református lelkész, hittanoktató előbb alsós, majd a felső tagozatos diákoknak tartott áhítattal egybekötött előadást. Délelőtt 10 órától pedig az iskola közössége visszatérő vendégként köszönthette az egyik legnépszerűbb hazai keresztény énekes-dalszerzőt, Pintér Bélát. 

Pintér Béla legutóbb 2019 májusában lépett fel az iskolában Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az énekes egy-egy bibliai vagy személyes életéből vett tanulságos történettel vezette fel dalait, amelyet szinte végig együtt énekelt a lelkes közönséggel. 
Pintér Béla arra kérte fiatal hallgatóságát, ha csak egy üzenetet visznek magukkal erről a csendesnapról, az a következő legyen: „Soha ne felejtsetek el a szívetekkel látni, mert akkor rendre jól fogtok dönteni az életben.” 

A neves előadó dalait jól ismerte a fiatal közönség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában