Pálhalma

2022.05.09. 09:22

Járőrkutyákat képeznek ki a bv-intézetben

Molnár Emese

Öt büntetés-végrehajtási intézet öt kutyavezetőjének és öt növendék szolgálati kutyájának képzése kezdődött meg a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben – adta hírül a helyi szervezet. 
Mint azt írják, a képzésen a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet, a Veszprém megyei intézet, az állampusztai országos intézet, a Márianosztrai Fegyház és Börtön, valamint a Pálhalmai Országos Bv-intézet vesz részt. A kollégák és kutyáik vizsgára való felkészítését és a kiképzését Szabó László bv-zászlós irányítja. 

Öt kutyavezetőt és öt leendő szolgálati ebet készítenek fel most

Ő nem lehet ismeretlen olvasóink számára, ugyanis tavaly szeptemberben készítettünk vele egy cikket annak apropóján, hogy a pálhalmai intézet saját kutyatelepén kölykök születtek, akiknek megkezdték a nevelését (a bv. egyébként 2017-ben indította el a kölyökkutyaprogramot). 

Júliusra végeznek a képzéssel Fotók: pálhalmai bv-intézet

A mostani járőrkutyaképzés kapcsán azt írták, a jó kutyavezető a képzés során aktivitást, fegyelmet, felelősséget, valamint csapatmunkában való együttműködést tud elsajátítani. A képzést körülbelül júliusra fejezik majd be a résztvevők. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában