Kisapostag

2022.05.15. 17:12

Ingyenes lakossági elektronikai hulladékgyűjtés

A használaton kívüli, elektromos és elektronikai eszközök, berendezések gyűjtése lesz a Kisapostagi Mosolykert Óvodában 2022.június 7-8-9.- én 8 órától 16 óráig.

A begyűjtési napokon mindenki beviheti a gyűjtőpontra a működésképtelen, bontatlan, használaton kívüli árammal, elemmel vagy akkumulátorral működő eszközeit, egész berendezéseit.

A szétszedett, hiányos berendezést nem veszik át!
A háztartásokban sok veszélyesnek számító hulladék is képződik, amelyeket nem szabad a szemétgyűjtőbe tenni, de elszállításuk gondot okoz. Akadályozzuk meg, hogy valamelyik árokparton, erdőszélen kössenek ki, vagy szétszedve súlyosan szennyezve a talajt, a bennük lévő nehézfémek és egyéb veszélyes anyagok.
Példák az elektronikai hulladékra: fagyasztó, hűtő, gáz-villany-kombi tűzhely, légkondicionáló berendezés, elszívó, olajsütő, mérleg, nyomtató, billentyűzet, egér, telefon, rádió, DVD lejátszó, HI-FI, barkácsgépek, termosztát, mikró, szobakerékpár, elem, akkumulátor.
Ami NEM hozható: régi képcsöves TV, villanyégő az üveg törése miatt.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában