In memoriam

2022.05.12. 09:00

Elhunyt dr. Bódizs Katalin

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy dr. Bódizs Katalin, a Szent Pantaleon Kórház egykori munkatársa elhunyt.

duol.hu

Dr. Bódizs Katalin 1959-ben Szegeden végzett az orvosi egyetem általános orvosi karán. Ezután a szegedi KÖJÁL-nál helyezkedett el a bakteriológiai laboratóriumban. 1964-ben sikeres labor szakvizsgát tett. Egy évet a kiskunhalasi kórház laboratóriumában dolgozott, hogy a klinikai laboratóriumi munkát gyakorolhassa. 1974-ben érkezett a dunaújvárosi kórházba, ahol a laboratórium vezetőjeként tevékenykedett 1983-ig. Pályafutását a Dunai Vasműben folytatta üzemorvosként, majd 1990-től háziorvosi praxisban látta el betegeit 1994-ben történt nyugállományba vonulásáig. Nyugdíjazását követően sem pihent meg, 26 éven keresztül az Egészségért Bt-ben dolgozott üzemorvosként.
Mindeközben intézményünktől sem szakadt el teljesen. 1983-ban kórházi főállásából történt távozását követően még több mint 20 éven át vállalt ügyeleti szolgálatot ideggyógyászati osztályunkon.

Munkáját mindvégig közmegbecsülésnek örvendve végezte, lenyűgöző teherbírásának köszönhetően hosszú évtizedekig élhetett hivatásának, dolgozott lelkiismeretesen a betegellátás szolgálatában. 2019-ben egyetemétől megkapta a diplomázásának 60. évfordulója alkalmából kibocsátott jubileumi díszoklevelet, a Gyémánt Diplomát.

Dr. Bódizs Katalin végső búcsúztatására 2022. május 21-én szombaton 11.30 órakor kerül sor a dunaújvárosi temetőben, ahol egy szál virággal róhatják le kegyeletüket a rá emlékezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában