Példás kezdeményezés

2022.05.20. 12:25

Az óvodák is megkapták az életmentő EpiPent

Pénteken dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő átadta az óvodák számára beszerzett Epipen injekciókat az óvodapedagógusok és a támogatók jelenlétében a Szent Pantaleon Kórház auditóriumában. Dr. Máté Ágnes, a sürgősségi osztály vezetője rövid előadást tartott az EpiPen használatáról és az allergiáról és az allergiás reakciók természetéről.

Brousil Csaba

Fotó: Laczkó Izabella

Fotó: LI

Dr. Mészáros Lajos felelevenítette, hogy még a választási kampányban tett egy ígéretet arra, hogy magánemberként a városi iskolák számára beszerzi az életmentő EpiPen injekciókat. Ezt meg is tette és ekkor élt egy felhívással a helyi és környékbeli vállalkozóhoz, hogy támogassák a kezdeményezését azért, hogy az óvodák is részesülhessenek a készítményből. Többen is csatlakoztak a felhíváshoz, melynek eredményeképpen pénteken délelőtt a Szent Pantaleon Kórházban átadták az injekciókat a városi tagóvodák és a környékbeli óvodák képviselőinek. 

A Dunaújvárosi Óvodák részére a Dunaújváros PASE részéről – Dr. Dobos Barna volt az adományozó, a Duna-parti Tagóvoda részére pedig Lőrinczi Konrád önkormányzati képviselő. Vargáné Kaiser Katalin Nagyvenyim polgármestere a Nagyvenyimi Nefelejcs Óvoda, Jobb Gyula polgármester a Kulcsi Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde, Oláh István ügyvivő alpolgármester a Perkátai Szivárvány Óvoda, Gólics Ildikó, Papp György Ercsi Város Önkormányzatának képviselői, valamint ifj. Csicsó Gábor az Ercsi Hétszínvirág Óvoda és az Ercsi Napfény Óvoda részére, míg Kovács Lajos, az Előszállási Roma Nemzetiségi Önkormányzat részéről az Előszállási Patakparti Óvoda, Czobor Imre a Rácalmási Manóvár Óvoda és Bölcsőde, Sipos Tamás az Adonyi Hóvirág Óvoda és Csombók Pál, illetve egy névtelen adományozó a Pusztaszabolcsi Óvoda és Bölcsőde és a Pusztaszabolcsi Manóvár Óvoda számára biztosította az életmentő eszközt.

Az eseményen megjelent óvodapedagógusoknak, az intézmények képviselőinek dr. Máté Ágnes, a Szent Pantaleon Kórház sürgősségi osztályának vezetője tartott előadást. A főorvos asszony sorra vette a legfontosabb tudnivalókat magáról az allergiáról, az allergiás reakciókról és azok kivédéséről és nem utolsósorban az EpiPen injekciós toll szakszerű használatáról. 

Dr. Mészáros Lajos köszönetet mondott a támogatóknak, Dr. Jobbágy Lajos kórházi főigazgatónak a helyszín biztosításáért és dr. Máté Ágnesnek a szakszerű előadásért.

Előzmények

https://www.duol.hu/helyi-kozelet/2022/03/az-arany-negy-evtizede 

https://www.duol.hu/helyi-kozelet/2022/02/megerkeztek-az-eletmento-epipen-injekciok 

https://www.duol.hu/helyi-kozelet/2022/02/adomanygyujtest-indit-dr-meszaros-lajos

https://www.duol.hu/helyi-kozelet/2022/02/jo-ugy-moge-alltak-csatasorba

https://www.duol.hu/helyi-kozelet/2022/02/felelossegteljes-gondoskodassal

duol.hu/helyi-eletstilus/2022/02/megrendeltek-ivancsara-az-epipen-injekciot

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában