Petőfi iskola

2022.05.23. 08:00

Az iskola és a város történetével kalandoztak

A családi- és sportnap egy hagyományos programnak számít már a Petőfi iskola rendezvénynaptárában.

Molnár Emese

Fotó: LI

Sajnos a Covid miatt az elmúlt két tanévben nem tudták megszervezni, ráadásul az ideit is halasztani kényszerültek az időjárás miatt (eredetileg ősszel tervezték). Viszont május 20-án már semmi nem állt az útjába annak, hogy egy izgalmas, játékos feladatokkal teli történelmi barangoláson vehessenek részt a diákok és szüleik. 

Tizenegy állomáson kellett ügyeskedniük a tanulóknak az udvaron Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap 

Gálosfai Tímea, az iskola igazgatóhelyettese elmondta, mindig valamilyen tematika köré építik ezt a rendezvényt, ebben a tanévben pedig az iskola ötvenéves évfordulója, és a város hetven­éves jubileuma adta a témát. Tizenegy állomást alakítottak ki az iskola udvarán, ahol az ügyességi feladatokat teljesítve egy-egy cédulát kaptak a fiatalok. 

A játékos feladatokat követően egy teszt várt még rájuk

Ezeken a városról és az iskoláról szóló érdekességeket lehetett olvasni, no és persze beragasztani a kalandozáshoz kapott naplójukba. Az utolsó, tizenkettedik állomás az informatikai teremben volt: miután minden ismeretanyagot megszereztek a gyerekek, az alapján kellett egy tesztet sikeresen kitölteniük. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában