Sajtótájékoztató

2022.05.18. 15:47

A távhő szezon vége

A távhő szezon vége címmel tartott sajtótájékoztatót Medgyesi Miklós, az önkormányzat sajtószóvivője és Isztli Tamás, a DVG Zrt. távhőtermelési ágazatvezetője.

Molnár Emese

DVCSH irodaház és gázmotoros erőmű

Forrás: DH archív

Fotó: DH archív

Medgyesi Miklós arról szólt, hogy a távhőszolgáltatást 2021 júliusától végzi a DVG Zrt., és az év szeptemberétől engedélyesként távhőtermelői feladatokat is ellát. Vázolta, három erőműről van szó, az Építők úti, a Béke téri, valamint a Verebély úti erőművekről. A fűtési szezon zárultával most karbantartásokat végeznek, amelyekről már Isztli Tamás beszélt a tájékoztatón. Mint mondta, a teljes termelést a Verebély úti erőműbe csoportosították át, hogy olyan felújítási munkálatokat végezhessenek el a másik két helyen működő rendszereken (kazánok, csővezetékek, szivattyúk), amelyekkel üzembiztossá tehetik a további termelést. Egy kazán felújítása körülbelül húszmillió forintot jelent. Az Építők úti erőműben két kazánt újítanak fel, itt körülbelül ötven millió forintot tesz ki a karbantartás. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában